23 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü görevlilerince, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında gözaltına alınan...

Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü görevlilerince, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 23'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre; PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda, 6-7-8 Ekim 2014 tarihinde Karayazı-Karaçoban-Tekman-Hınıs ilçelerinde gerçekleşen eylemlere katılan, eylemlerde güvenlik güçlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taşlı ve molotoflu saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslar hakkında adli makamlardan alınan talimatlar doğrultusunda Erzurum merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda 25 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Söz konusu şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri akabinde adli mercilere sevk edilirken 23 şahıs adli kontrol şartıyla mahkemece, 2 şahıs ise savcılık ifadesi akabinde serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri