Uşak Üniversitesinden 5 isim ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girdi

Uşak Üniversitesinden 5 isim ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girdi

Uşak Üniversitesinden 5 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer aldı.

Uşak Üniversitesinden 5 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer aldı.

Uşak Üniversitesinden 5 bilim insanı, 7 milyon bilim insanı arasından ilk %2'lik dilime girerek dünyanın en etkili bilim insanları listesinde sıralandı. Stanford Üniversitesi tarafından yapılan ve yaklaşık 7 milyon bilim insanının kariyer performansının Scopus Veri Tabanı kullanılarak değerlendirildiği "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi" açıklandı. Liste, dünyadaki bilim insanlarının en üst yüzde 2'lik diliminde yer alan isimleri değerlendiriyor.

"Kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayınlanan listede, bu yıl 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalından dünyadaki bilim insanları yer aldı. Liste; atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşmakta ve bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılmaktadır.

-Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine üniversitemizden 5 bilim insanı adını yazdırdı.-

Yayımlanan listede geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye'den listeye giren sayılı rektörler arasında yer aldı.

Dünyanın en etkili bilim insanları listesinin "Kariyer Boyu Etki" kategorisinde; Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Çalışkan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Asi ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Uğulu, sıralamaya girmeye hak kazandılar.

Listenin "Yıllık Etki" kategorisinde ise Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Çalışkan ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Güneşer yer aldı.

'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer alan öğretim üyelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin uluslararası sıralamalarda yer almaya devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin bilimsel çalışma, proje ve yayınlarıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer almasından duydukları memnuniyeti dile getirerek "Uşak Üniversitesi olarak uluslararası başarılarımız tesadüf değildir. Kalite odaklı çalışmalarımız uluslararası başarıları da beraberinde getiriyor. Bir kez daha açıklanan listede yer almaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Öğretim üyelerimizin başarıları genç akademisyenlerimize rol model olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) tüm çalışmalarında Uşak Üniversitesine tam destek verdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Savaş "YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar'a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında da önemli başarılara imza atmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler