Uludaşdemir: "Bu kongre bana büyük bir sorumluluk yükledi"

Uludaşdemir: "Bu kongre bana büyük bir sorumluluk yükledi"

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, partisinin ‘ilk kurultayı’ olarak kabul edilen tüzük kurultayının kendisine büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Başkan Uludaşdemir, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 105 yıl önce Kurtuluş Savaşının temellerinin atıldığı Sivas’ta, ‘2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ olacak değişim kurultayının start almasının son derece değerli ve önemli olduğunu söyledi.

Kars’tan kurultaya 7 isimle katıldıklarını belirten Uludaşdemir, bu kongrenin; bir kez daha milletin kararlılığını ve bağımsızlık sevdasını hatırlattığını dile getirdi.

Kongrenin bugün Ankara’da devam ettiğini de belirten CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir yaptığı değerlendirmede şu ifadelerine yer verdi:

“Dün Sivas’ta, Cumhuriyetimizin ve partimizin temellerinin atıldığı bu tarihi mekânda bulunmak, bana hem büyük bir gurur hem de sorumluluk yüklüyor. Sivas Kongresi, tam 108 gün süren bir mücadele ile ülkemizin bağımsızlık ateşini yakmış, milli egemenliğin önemini vurgulamış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Partimizin de ‘ilk kurultayı’ olarak kabul edilen bu kongre, bugün bizlere bir kez daha milletimizin kararlılığını ve bağımsızlık sevdasını hatırlatmaktadır. Geçmişten bugüne uzanan güçlü bağlarımızı ve bu topraklarda verdiğimiz mücadeleyi bir kez daha anımsıyoruz.

Dünkü toplantıda, partimizin önceki dönem genel başkanlarından Sayın Hikmet Çetin, Sayın, Altan Öymen ve Sayın Murat Karayalçın ile bir araya gelmek, bizlere partimizin tarihsel sürekliliğini ve köklü geçmişimizi hatırlattı. Bu tarihi anı yaşarken, partimizin uzun yıllar sonra ilk kez iktidara geleceği inancını da yüreğimizde taşıyoruz.

Hep birlikte, milletimizin refahı ve güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz. Bu mirası geleceğe taşıyarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin aydınlık yarınları için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler