Su Kuyusu ve Kurban Bağışında Efendi Derneği’ne Katılın

Su Kuyusu ve Kurban Bağışında Efendi Derneği’ne Katılın

Su Kuyusu ve Kurban Bağışında Efendi Derneği’ne Katılın

Ölmüşlerinizin, aile büyüklerinizin veya çok sevdiğiniz bir insanın adına sadaka-i cariye hükmünde bir hayır yapmak ister misiniz? Asya ve Afrika’da su sorunu yaşayan bölgelerde Efendi Derneği aracılığı ile su kuyuları bağışı yapabilir ve 3-6 ay arasında bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Açılan kuyuya özel bir isim verebilir veya hisseli kuyulara bağış yaparak ortak kuyu açtırabilirsiniz. Açılan kuyuların tüm aşamalarının yer aldığı görüntüleri de dernek aracılığıyla temin edebilirsiniz.

Sohbet, aile, arkadaş veya iş grubunuzda bulunan insanlarla bir araya gelerek ortak bir fon oluşturup gerekli miktarı tamamladıktan sonra Efendi Derneği ile iletişime geçip dilediğiniz isme özel bir kuyu açabilirsiniz.

Efendi Derneği yetkilileri; “Suya bağlı bin bir çeşit hastalığın olduğu, yüzeysel suların içilemez ve hayati sorunlara yol açtığı Asya ve Afrika'da yüzlerce su kuyusu açarak bölgede yaşayan kardeşlerimize can suyu oluyoruz. Emanetlerinizi doğrudan ihtiyaçlı kişilere ulaştırıyoruz.

Güven ve şeffaflık bizler için en ön planda yer alıyor. Verdiğiniz tüm bağışları asıl ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın onurunu yaşıyoruz. Uzun yıllardır yurt içinde ve dışında birçok yardım çalışması gerçekleştiriyoruz. Siz değerli insanlardan çalışmalarımıza maddi manevi destek bekliyoruz.” dedi.

Dernek, su kuyusu açtığı gibi çeşmeli kuyular, şadırvanlar ve çeşitli özellikteki kuyu açılışları da gerçekleştirmeye devam ediyor. Dünyada her 5 saatte başı 1000 çocuk kirli su nedeniyle hayatını kaybediyor. Çocuklar için daha temiz bir gelecek inşa etmek adına Efendi Derneği su ve su kuyuları projelerine destek vermek hayati önem taşıyor.

Sa’d b. Ubâde’nin annesi vefat etmişti ve Rasûlullah (S.A.V)’a gelerek: “Ey Allah’ın Rasûlü! Annem öldü onun adına sadaka verebilir miyim?” diye sordu. Rasûlullah (S.A.V) da: “Evet” buyurdu. Sa’d: “Hangi sadaka daha hayırlı ve değerlidir?” diye sorunca, Rasûlullah (S.A.V): “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir” buyurdu. (Nesai, İbn Mace)

Bu hadisten de anlaşılacağı üzere su kuyusu ve benzeri sadaka-i cariyeler yaptırmak iki cihanda da çok faydalı bir iştir. Efendi Derneği tüm hayır işlerinizde köprü olmaya devam ediyor.

İnsanlık için kıymetli çalışmalardan biri de Kurban faaliyetleridir. Bölge halkına istihdam sağlanırken gıda ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Bir hayaliniz gerçekleşti adak kurbanı bağışlamak istiyorsunuz veya çocuğunuz oldu akika kurbanı bağışlamak istiyorsunuz, sağlığınız sıhhatiniz için şifa kurbanı bağışlayacaksınız.

Efendi Derneği vekaletinizi alarak kilometrelerce uzakta olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kesim videonuzu da gönderme garantisi veriyor. 3 kıta 15 ülkede kurban kesimleri yapılıyor, yetimhaneler, medreseler ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtımlarını gerçekleştiriyorlar.

Veteriner kontrolünden geçen kurbanlar tamamen İslami usullere uygun olarak kesimleri gerçekleştiriliyor ve eşit miktarlara ayrılıp bölgedeki insanlara dağıtılıyor. Kurban etleri sofralara aş olurken, kurban bağışları da bölgede istihdam oluyor ve bir geçim olanağı sağlanmış oluyor. Bölgenin kalkınmasında da ayrıca büyük bir çaba sarf edilmiş oluyor.

Efendi Derneği 0414 606 06 06 numaralı hattan veya efendi.org.tr web sitesi üzerinden detaylı bilgi alabilir veya çalışmalara katkı sağlayabilirsiniz. Su kuyusu ve kurban bağışı yaparak Efendi Derneği’nin yapmış olduğu çalışmalara katkı sağlayın!

Kaynak:İbrahim Yavalak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler