Rektör Yılmaz, TEKNOFEST Adana’da öğrencilerle buluştu

Rektör Yılmaz, TEKNOFEST Adana’da öğrencilerle buluştu

TEKNOFEST Adana'da öğrencilerle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.

TEKNOFEST Adana'da öğrencilerle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, üniversite olarak bilim ve teknoloji alanında gençleri desteklediklerini, TEKNOFEST'in bu açıdan genç yeteneklere önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Festivalde stantları ziyaret ederek öğrenciler ve paydaşlarla bir araya gelen Rektör Yılmaz, başarılı olan takımları kutladı. Selçuk Üniversitesi olarak TEKNOFEST'in en büyük paydaşlarından biri olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu yıl, TEKNOFEST'e en yüksek katılımın olduğu yıllardan birisi ve biz de üniversite olarak bu başarının bir parçası olmaktan gururluyuz. 24 takımımız finale kaldı ve beş takımımız ödül aldı. Bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Araştırma ve inovasyona katkılardan dolayı da kutluyorum" diye konuştu.

Genç yeteneklerin kendilerini gösterme fırsatı bulduğu, teknolojik yeniliklerin sergilendiği TEKNOFEST'te yer alan stantları ziyaret eden Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere projelerinde azimle devam etmeleri gerektiğini belirterek ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların önemini vurguladı.

Selçuk'un genç girişimcilerinin projeleri yoğun ilgi görüyor

Selçuk Üniversitesi, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana'da açtığı standıyla yoğun ilgi görüyor. Selçuk Üniversitesinin TEKNOFEST'te bugüne kadar elde ettiği ödüllerin sergilendiği stant; TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ve komisyon üyesi milletvekilleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşun yöneticileri tarafından ziyaret edildi.

Stantta Selçuk Üniversitesi Milli ve Yerli Sancak Topluluğu, Selçuk Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu ve takım üyeleri tarafından tasarlanan "Kürşat" isimli hidromobil araç ve katma değere dönüştürülmeye uygun birçok proje 7'den 70'e herkes tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Selçuk Üniversitesi TEKNOFEST standı, 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Rektör Yılmaz, TEKNOFEST Adana’da öğrencilerle buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler