Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun naaşı Türkiye’ye getiriliyor

Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun naaşı Türkiye’ye getiriliyor

ABD'nin Miami şehrinde 100 yaşında hayatını kaybeden Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof.

ABD'nin Miami şehrinde 100 yaşında hayatını kaybeden Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun naaşı, 22 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Bilim ve Teknoloji Vakfı kurucularından Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 5 Eylül'de ABD'nin Miami şehrinde 100 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanı döneminde dünyaya gelen ve yaşadığı Amerika'da "Hidrojenin Babası" olarak anılan, Türk bilim insanı Turhan Nejat Veziroğlu'nun Veziroğlu'nun vefatı bilim dünyasını yasa boğdu. Bilim ve Teknoloji Vakfı kurucularından olan Veziroğlu, İnsan ve Kainat Dergisi Akademik yayın kurulu üyesi ve yazarlığını ve Dünya Hidrojen Konseyi Başkanlığı yaptı.

Prof. Veziroğlu için 22 Eylül Pazar günü cenaze töreni düzenlenecek. Zincirlikuyu Mezarlığındaki camide öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Veziroğlu'nun cenazesi toprağa verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler