ÖZEL Kent Üniversitesi'inden Vedat Akçayöz'e Ödül

ÖZEL Kent Üniversitesi'inden Vedat Akçayöz'e Ödül

ÖZEL Kent Üniversitesi'inden Vedat Akçayöz'e Ödül ;“Araştırmacı Yazar Vedat Akçayöz'e Malakanların ve Duhoborların bölgesine giderek yaptığı araştırmaları akademik düzeyde anlatımı. Nedeni ile Teşekkür Belgesi verildi.

“Araştırmacı Yazar Vedat Akçayöz, Gazeteci yazar Okay Deprem ile beraber; *Savaş karşıtı olan Malakanlar için hazırladığı, belgesel filmin gösterimi,
*Ukrayna-Rusya savaşının ortasında kalan Malakanların ve Duhoborların bölgesine giderek yaptığı araştırmaları akademik düzeyde anlatımı.
Nedeni ile Teşekkür Belgesi verildi.
Etkinlik 16 Ekim 2024 günü saat 13.00-15.00 saatleri arasında İstanbul Kent Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesi "Planet Amfisinde" düzenlendi.
KENTUSAM tarafından koordine edilen ve İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuğrul Biren, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Hasret Çomak, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Akçayöz ve Deprem, Türkiye’nin bir kültür değeri olarak bir dönem Kars bölgesinde yaşayan Rus Molokanlarının, bugün Türkiye’den Rusya’ya, Amerikay'ya, Kanada’dan Yeni Zelanda’ya, Avusturalya'ya kadar geniş bir coğrafyaya yayılan, izlerini takip ederek özveriyle yaptıkları araştırma konusunda bilgi vermişlerdir.
Oruç günlerinde süt içmeyi sürdürdükleri için Rusça “süt içenler” olarak adlandırılan Molokanlar, kendilerine özgü din ve yaşam anlayışları, çalışkanlıkları ve en önemlisi “savaş karşıtlıkları” ile ayrışan “Savaş karşıtı oldukları için sürekli dışlanan, Sürgünlerden Doğan, Barış Kültürünün Onurlu İnsanları” olarak dünya sahnesinde özgün yerlerini geniş bir coğrafyada devam ettirmeye çalışan. Araştırmanın önemli bir çıktısı olan, Sayın Akçayöz’ün yapımcısı olduğu “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” adlı belgesel’in izlenmesi, konuşmacıların soruları cevaplamasının ardından, konuşmacılara katılım belgelerinin sunulması ile sona ermiştir.

foto1.jpg

Kaynak:Nuran Karahal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler