Milletvekili ALP'ten açıklama

Milletvekili ALP'ten açıklama

İnan Akgün ALP: "Hiç kimsenin gerici gerekçelerle halk sağlığı ile oynamasına müsaade etmeyeceğiz "

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün ALP, Kars Mahkemelerinin topuk kanı alınması talebini reddeden kararına yönelik eleştirilerde bulundu. “Hiç kimsenin bilimsel gerekçelere dayanmayan böylesi gerici kararlarla Kars Halkının Türkiye halkının sağlığı ile oynamasına da asla müsaade etmeyeceğiz " dedi.

İnan Akgün ALP, yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

"Kars mahkemelerce alınan ama tüm toplumun sağlığını ilgilendiren bir karar üzerine il milletvekili olarak açıklama yapma mecburiyeti hissediyorum.

Kars’ta yaşayan bir ailemiz yeni doğan çocuklarından topuk kanı numunesi alınması işlemini reddediyor.

Bunun üzerine il sağlık Müdürlüğümüz devreye giriyor ve Kars Mahkemelerine başvuruyor. Mahkemeden, topuk kanı taramasıyla belirlenecek kalıtsal ve metabolik hastalıkların erken teşhisinin sağlanabilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor.

Kars mahkemesi ise 20.08.2024 tarihinde verdiği ibretlik bir kararla tüm toplumun sağlığını riske atacak ve hepimizi endişelendiren bir karar veriyor. Yerel mahkeme kararında anayasa ile korunan yaşam ve sağlık hakkına da aykırı olarak, topuk kani uygulamasının yaratacağı sonuçların alternatif tıp uzmanları ve pek çok STK‘lar tarafından topluma yapılacak bir kötülük olarak tanımlandığından bahisle ve Dünya sağlık örgütü güdülenmesi ile yapılan bu taramanın ne için yaptırıldığının belli olmadığı gerekçeleriyle Sağlık Müdürlüğünün talebinin reddine karar veriyor.

Aslında Sağlık il Müdürlüğü, halk sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, topuk kanı uygulamasını reddeden aile ailenin işlemine karşı mahkemeye başvurmak ve mahkemenin verdiği karar karşı da istinaf yoluna da inanıyorum ki gideceklerdir, üstlerine düşen vazifeyi yerine getirmeye gayret ediyor.

Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın başkanlığında , Sağlık Komisyonu üyesi milletvekillerimiz ve İl Milletvekili olarak ben de bu kararın sonuna kadar takipçisi olacağız , istinaf sürecini takip edeceğiz, hiç kimsenin bilimsel gerekçelere dayanmayan böylesi gerici gerekçelerle Kars Halkının Türkiye halkının sağlığı ile oynamasına da asla müsaade etmeyeceğiz”.

Kaynak:Orhan Korkut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler