Kuyucak’ta doğa yürüyüşü gerçekleşti

Kuyucak’ta doğa yürüyüşü gerçekleşti

Kuyucak'ta Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kuyucak'ta Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında sürdürülebilir kentsel hareketlilik "Paylaşımlı Kamusal Alanlarda" Şehri Birlikte Yaşayalım" temasıyla Kuyucak'ta doğa yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Kuyucak'a bağlı Belenova Mahallesi'nden başlayan yürüyüş Belenova Sosyal Tesisleri'nde sona erdi. Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, "Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Kuyucak Belediyemizin düzenlemiş olduğu doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Doğal güzellik içerisinde temiz bir havada yaklaşık 1 buçuk kilometrelik bir alanda yürüyeceğiz. Yorucu olmayan ama çam ağaçlarının arasında geçecek olan keyifli bir yürüyüş parkuru belirledik" dedi.

Yürüyüşün ardından Belenova Sosyal Tesisleri'nde Kuyucak Belediyesi tarafından gözleme ve ayran ikram edildi. Belenova Sosyal Tesisleri'nde güzel havanın tadını çıkaran vatandaşlar, bu etkinlik için Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca'ya teşekkür etti.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğa yürüyüşünün yanı sıra sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bisiklet park yerleri, aktif hareketlilik ve yayalaştırma çalışmaları kapsamında yaya yolları genişletilerek yürüyüş yolları, ulaşılabilirliği arttırmak amacıyla yaya geçitleri, kaldırımlar alçaltılarak tekerlekli sandalyeler için rampalar, yaya köprüleri vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca 22 Eylül Pazar Günü Fatih Mahallesi Yediveren Sokak, taşıt trafiğinden arınarak "Otomobilsiz Yaşam Günü" uygulaması gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler