Kemer Belediyesinden Dünya Temizlik Günü etkinliği

Kemer Belediyesinden Dünya Temizlik Günü etkinliği

Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TURMEPA iş birliği ile Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı'nda temizlik etkinliği düzenlendi.

Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TURMEPA iş birliği ile Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı'nda temizlik etkinliği düzenlendi.

Dünya Temizlik Günü nedeniyle Kemer Belediyesi ve TUMPERA iş birliği ile Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı'nda temizlik etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesi bir konuşan TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı Ziya Baykal, TURMEPA olarak 22 yıldır bu tür etkinliklere imza attıklarını belirterek, "TURMEPA bu yıl 30'uncu yılını kutladığı için bu dönem düzenlediğimiz etkinlikler bizim için çok daha kıymetli. Türkiye kıyı temizleme hareketinin öncüsü olan TURMEPA bu önemli etkinlikle sizlerle beraber deniz kirliliğine dikkat çekerek, benzer çalışmaları yaymaya ve farkındalığı arttırmayı amaçlıyor. Bu farkındalık için çaba harcayarak katkıda bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"Herkes evinin önünü temizlerse bütün mahalle temiz olur"

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'da, Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı'nın halkın kullanımı için ücretsiz olarak hizmet veren bir alan olduğunun altını çizerek, "Sabah geldim ve arkadaşlarımıza "Hiç temizlemeyin gelenler de halimizi görsün" dedim. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. Öğretmenlik yıllarıma dönüyorum. Sabah herkes sıra olur, andımız okunur, bütün sınıflar içeri girer, nöbetçi sınıf dışarda kalır ve bir çevre temizliği yapardı. Çocuklarımıza bu temizlik alışkanlığı aşılanırdı. Bir ay önce Oslo'ya gittik. Caddelerde sigara içmek yasak. Sokaklarda ne bir çöpçü ne bir izmarit gördüm ne de bir polis gördüm. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Hiç kimseye temizliği bırakmayız ama halimiz de bu. Söylenecek bir şey yok geldiğimiz durum bu. Herkes evinin önünü temizlerse bütün mahalle temiz olur. Sizlere duyarlılığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

"Denizler bizim her şeyimiz"

Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli ise "Hepimiz mesailerini bir tarafa bırakıp denizimiz ve kıyılarımızın temizliği noktasında farkındalık oluşturabilmek adına bugün burada birlikteyiz. Bu denizler bizim ekmeğimiz, kültürümüz, turizmimiz, tarihimiz, geleneğimiz, her şeyimiz. Kıyısı ile denizi ile ve tüm paydaş sektörleri ile eğitimcisinden turizmcisine kadar, bu bütünlüğü sağlamanın bir unsuru ile bugün birlikteyiz. Bu hassasiyet için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 500 kişiden oluşan katılımcılar piknik alanı ve halk plajında mıntıka temizliği yaptı.

Etkinliğe Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli, TURMEPA Antalya Şubesi Başkanı Ziya Baykal, Kemer Belediyesi Başkan yardımcıları Emin Gül ve Mehmet Derya Baytekin, Konyaaltı Belediye Başkan yardımcısı Veysel Akyar, Kemer Belediye Meclis üyeleri Mustafa Çelik, Sema Özdemir, Mehmet Akın, Ali Akar, Mustafa Bilici, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle sorumlusu Ayhan Yıldırım, Tekirova Mahalle sorumlusu Recep Yılmaz, Belediye birim müdürleri, Kemer Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu ve Çevre Mühendisi Gizem Gökdemir, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Şubesi yönetim kurulu üyeleri, ilçede bulunan otellerin yöneticileri ve personelleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler