KAÜ'de yazar Sibel Oğuz ile söyleşi programı

KAÜ'de yazar Sibel Oğuz ile söyleşi programı

KAKÜV ve KAÜ'nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Yazar-Okur Buluşmaları” kapsamında Sarıkamışlı yazar Sibel Oğuz ile söyleşi programı düzenlendi.

KAÜ'de yapılan programın moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Doç. Dr. Dinçer Atay ile Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Uzman Bircan Taşdemir yaptı. Programa rektör yardımcıları Prof. Dr. Engin Kılıç, Prof. Dr. Levent Gelibolu, KAKÜV Koordinatörü Öğr. Gör. Haluk Yıldırım, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
MUTLULUĞUN TARİFİNİ YAPAMIYORUM
Söyleşi, soru-cevap, plaket takdimi ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği imza töreninin ardından açıklama yapan yazar Sibel Oğuz, “Öncelikle çok mutluyum. Mutlu olunca da insan kelimeleri unutabiliyormuş. İnsan tabi ki aidiyet duygusunu önce şehrinde yaşıyor. Bugün burada yazar Sibel Oğuz değil küçük Sibel olarak bulundum. Çocukluğumun geçtiği, benim ve öykülerimin ve yazmakta olduğum hikâyelerimin temelini oluşturan, havasından, suyundan, toprağından beslendiğim topraklarda güzel memleketimin güzel şehrimin güzel üniversitesinde olmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Bana ‘Neyin tarifini yapamazsınız?’ derseniz mutluluğun tarifini çok yapamıyorum. Sadece onu şöyle tanımlıyorum hani ayaklarınız bir tık yerden kesiliyor şunda ben tam da bu duygular içerisindeyim. Kafkas Üniversitesi, KAKÜV Koleji, bütün hocalarıma, değerli dekanıma, rektörüme, bütün çalışanların hepsine ve sevgili gençlere bizleri bu yolculukta yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler