KAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Töreni

KAÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Ural, Kars Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev, Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları, Öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenci velilerinin katıldığı mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın düzenlediği mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program, Fakülte birincisi Melike Yalçınkaya’nın mezunlar adına konuşması ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç’ın konuşmasıyla devam etti.

Fakülte olarak huzur içinde sorunsuz bir eğitim-öğretim yılını tamamlamış olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç “Fakültemiz 28. Dönem mezunlarını gururla yolcu edecektir. Fakültemizden 11 programdan yaklaşık 500 gencimizi mezun etmekteyiz.

Değerli mezunlarımız, eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini başarıyla tamamladınız. Bugün artık her biriniz milletine ve ülkesine karşı da sorumlu gençlersiniz. İnanıyoruz ki, bundan sonraki hayatınızda yapacağınız işlerde elde edeceğiniz başarılarla bizleri onurlandıracaksınız.

Değerli misafirlerimiz, güzel Ülkemizin dört bir köşesinden geldiniz, bizimle birliktesiniz. Sizleri Ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı konumundaki Serhat şehrimiz Kars’ta görmekten ve Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. 4 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınıza kendi çocuklarımızdan ayırmadan yarınları için gerekli tüm bilgi ve eğitimi verdiğimize inanıyoruz. Biz onlara güveniyoruz, sizler de güveniniz. Zor şartlara rağmen verdiğiniz emek ve katkılar için herkesin huzurunda tüm mezunlarımız ve meslektaşlarımız adına sizleri kutluyor, saygılar sunuyorum.

Değerli öğretim elemanlarımız, bu mutlu tablonun en büyük mimarları şüphesiz ki sizlersiniz. Üniversitemize geldikleri günden beri cevher gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi; iş yaşamlarında ve sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara sadece mesleklerinde yetkin hale gelecekleri bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak toplumdaki sorumluluklarını da öğrettiniz. Çabalarınız için mezunlarımız ve aileleri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili öğrenciler, Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi “Hayat Mücadeleden ibarettir.”, bunu sakın unutmayın. Sizler Cumhuriyet’in ilke ve İnkılaplarına sadık, demokrasiye inanan, laik, adil, yenilikçi, kendine güveni tam, hür fikirli gençler olarak, memleketimiz ve insanlık için önemli işler yapacak olan yarınların liderlerisiniz. Bugün sizler için öğrencilik hayatı bitiyor ve yeni bir dönem başlıyor. Bilgi çağını yaşadığımız bugün bilgiye ulaşmanın hayat boyu devam edeceğini unutmadan, kendinizi sürekli yenileyerek yolunuza devam ediniz.” şeklinde konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç’ın konuşmasının ardından Fakülte birincisi Melike Yalçınkaya, yaş kütüğüne birincilik plaketini çaktı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Melike Yalçınkaya Fakülte birincisi, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Nazira Agkoch Fakülte ikincisi ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Ayşegül Demir Fakülte üçüncüsü olarak Fakülte bazında dereceye girdiler. Dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Selçuk Ural, Kars Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Durmuş tarafından verildi.

Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı 11 bölümden mezun olan yaklaşık 500 öğrencinin diplomaları fakülte öğretim üyeleri tarafından verildi. Ayrıca Kafkas Halk oyunları ekibi mini bir Kafkas gösterisi sundu. Mezuniyet töreni, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

kau-fen-edebiyat-fakultesi-28-donem-mezunlarini-verdi-1.jpg

kau-fen-edebiyat-fakultesi-28-donem-mezunlarini-verdi-2.jpg

kau-fen-edebiyat-fakultesi-28-donem-mezunlarini-verdi-3.jpg

kau-fen-edebiyat-fakultesi-28-donem-mezunlarini-verdi-4.jpg

kau-fen-edebiyat-fakultesi-28-donem-mezunlarini-verdi-6.jpg

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler