Kars'ta tiyatro oyunu, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kars Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına katıldı. Etkinlik kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Büyük zaferin kahramanlarını anmak amacıyla düzenlenen programda, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri yankılandı. “Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme, tanı; düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı” dizeleriyle şehitlerin fedakârlıkları vurgulandı.
Vali Polat, yaptığı konuşmada Çanakkale ruhunun önemine değinerek, “Bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak hepimizin en büyük sorumluluğudur” dedi.
Programa kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, şehitler için yapılan dua ile sona erdi.
Kaynak:Uğur İbrahim Özdemir