Kars'ta “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” amacıyla eğitim düzenlendi.

Kars'ta “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” amacıyla eğitim düzenlendi.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Kayıt Birimi tarafından Kafkas Üniversitesinde bilgilendirme ve farkındalık yaratma amacıyla eğitim düzenlendi.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü personeline, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi Yetkilileri Tarafından Kanser Farkındalık Eğitimi konusunda bilgilendirme yapıldı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Meme kanseri, kadınlar arasında yaygın bir hastalıktır ve ekim ayı, bu hastalık hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kutlanır. Pembe kurdele, bu hastalıkla mücadelede bir semboldür ve erken tanının önemini vurgulamak için çeşitli etkinlikler düzenlenir. Düzenli meme kontrolleri ve taramalara katılmak, erken teşhis açısından kritik öneme sahiptir. Sağlık için kendinize zaman ayırmak, en değerli yatırımdır. Erken teşhis hayat kurtarır, tarama bir saatinizi kanser ise hayatınızı alır.

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler