Kars'ta 'Kuraklık' masaya yatırıldı!

Kars'ta 'Kuraklık' masaya yatırıldı!

Aras Havzası Kuraklık Yönetim Planı ve Su Tahsis Planı Proje Kapanış ve Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) Toplantısı, Vali Ziya Polat'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda; suyun akılcı ve sürdürülebilir kullanımı, yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının kalite ve miktar açısından korunması ve iyi su durumuna ulaştırılması, ekosistemin devamlılığının temini, iyi kalitede ve yeterli miktarda su temin edilerek gıda güvenliğinin sağlanması, kaliteli içme suyu ile insan sağlığının korunması, sektörler arası planlama ve entegrasyon, çevresel altyapıların sürdürülebilirliği ve finansal kaynakların optimizasyonu, Aras Havzası’nın sosyal, ekonomik, politik, kurumsal, faktörlerinin analizi ile entegre su yönetiminin hedeflediği Aras Havzası Nehir Havza Yönetim Planları (NHYP) istişare edildi.

Vali Ziya Polat yaptığı değerlendirmede; Türkiye’nin su stresi altında olan bir ülke olduğunu, küresel iklim değişikliği nedeniyle adım adım kuraklığa doğru gidildiğini, bu nedenle suyun verimli kullanılması gerektiğini, önümüzdeki yıllarda yaşanacak su kıtlığından asgari düzeyde etkilenmek için gerekli tedbirlerin tüm kurumlar tarafından alınması gerektiğini, bunun için Aras Havzası Nehir Havza Yönetim Planları’nın hazırlandığını ve suyun tasarruflu kullanılması için tüm vatandaşlarımıza ve kurumlara büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler