Kars'ta Hafız Hakkı Paşa Lojmanları Sahipsiz Kaldı

Kars'ta Hafız Hakkı Paşa Lojmanları Sahipsiz Kaldı

Tarihi Çakmak Kışlası ve Hafız Hakkı Paşa Lojmanları Sahipsiz Kaldı

Kamu Yönetimi Uzmanı Settar Kaya sosyal medya hesabında hesabından yaptığı paylaşımda; yıllar önce boşaltılan Çakmak Kışlası ve Hafız Hakkı Paşa Lojmanları, şehrin ortasında atıl durumda bırakılarak köylülerin talanına terk edildi. Mühendislik harikası olan bu tarihi askeri yapılar, şimdi sahipsiz bir şekilde kaderine terk edilmiş durumda.

Yeşillikler içinde, şehre tepeden bakan ve her biri bir mühendislik harikası olan Çakmak Kışlası, yıllar önce boşaltıldı. Sahipsiz bırakılan bu yapılar, köylüler tarafından talan edilerek harap bir duruma geldi.

Hafız Paşa Mahallesi'nde bulunan ve her biri yaklaşık 300 metrekare kullanım alanına sahip olan 30'dan fazla tarihi bina da aynı kaderi paylaşıyor. Müthiş mekansal planlamayla oturtulmuş, birbirinin ışığını ve görüş açısını kesmeyen bu yapılar, şu an atıl durumda bulunuyor.

Bu tarihi yapılar, şehri kalenin etrafına sıkıştırmaktan kurtararak, bölgesel kalkınmayı her tarafa yaymak için bulunmaz bir fırsat sunuyor. Bu alanlar, cep sinemaları, tiyatrolar, kafeler, restoranlar, kreşler gibi birçok farklı kullanım için değerlendirilerek, şehre büyük bir katkı sağlayabilir.

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler