Kars’ta Girişimcilik KonferansıKars’ta Girişimcilik Konferansı

Kars’ta Girişimcilik KonferansıKars’ta Girişimcilik Konferansı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığınca Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu'nda Girişimcilik Konferansı düzenlendi.

 

 

TOBB GGK üst kurul üyeleri Berrak Kutsay ve Sezai Hazır tarafından verilen konferansta girişimciliğin önemi, getirileri ve ekonomik katkıları ele alındı.

 

GGK Kars İl Başkanı Adem Çalkın, TOBB GGK üst kurul üyeleri Berrak Kutsay ve Sezai Hazır’a, Üniversitenin kapılarını açan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’a, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recei Çınar’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Çalkın, “Üniversitemizle iş adamlarını bütünleştirme adına özel önem veren rektörüme kendim ve kurulum adına çok teşekkür ediyorum” diyerek, üniversiteye sanayi işbirliğinin gelişmesi adına atılmış olan bu adımı çok önemli bulduğunu ve bundan sonraki çalışmalara bir zemin oluşturacağına inandığını belirtti.

 

Genç Girişimciler Kurulu’ndan da söz eden Çalkın, “TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB birliği bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB yönetim kurulunun alacağı kararlara ışık tutan bir kuruldur. Genç girişimcilik konusunda politikalar geliştiren görüşlere katkıda bulunan bir kuruldur. Onursal Başkanı Sayın Rifat Hısarcıklıoğlu ve Başkanımız Ali Sabancı’dır.” dedi.

 

Kurulun hedefinin gençlerin daha aktif bir şekilde aile şirketlerinin yönetiminde bulunabilmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Çalkın, bilimle iş dünyasını bir araya getirmek için üniversite ile işbirliği halinde olmak, girişimciler arasındaki diyalogu geliştirmek, ortak girişimleri ve ortaklık kültürünü yaygınlaştırmak. yeni girişimcilere yardımcı olmak ve onlarla beraber hareket etmek amacını taşıdıklarını vurguladı.

 

Bu konferansın amacının ise ülke ekonomisinin gelişmesini sağlamak olduğunu ifade eden Çalkın, “Girişimciliği size tanıtmak, sevdirmek ve sizin içinizdeki girişimci ruha bir beden vermeye ve kendi işinizi kurmaya özendirmektir. Yüksek öğrenim programlarında yer alan öğrenci arkadaşlarımın eğitim sürelerini genellikle ya devlet yada özel şirketlerde çalışma hayalleri kurarak geçirmekte ve çabalarını bu hayalleri kurarak gerçekleştirecek şekilde harcamaktadırlar. Ancak son yıllarda batı dünyasında başlayan yeni bir eğilim gençleri istihdam arayan konumdan hem kendisi hem başkaları için istihdam yaratan konumuna doğru kaydırmaktadır. Bu eğilimin adı girişimciliktir. İşsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosudur.” diye konuştu.

 

Girişimciliğin bir hayal değil, bir fikrin sabırla, emekle olgunlaşması ve verimli hale gelmesi olduğunu kaydeden Çalkın, “Sayın Hisarcıklıoğlu bizlere verdiği bir örnek vardır. Facebook’u kuran arkadaşın sermayesi nedir? Neydi arkadaşlar? Sadece bir bilgisayar ama şimdilerde dünyanın en zengin paylaşım sitesi oldu. Fikirlerimizi olgunlaştıralım, fikirlerimize emek harcayalım. Bu hususta iş kurun. Girişimcilik konusunda büyük destekleri var ve bundan yararlanmak gerekir.” Şeklinde konuştu.

 

Çalkın daha sonra şunları söyledi:

“Son yıllara kadar şehrimizde 4 yıldızlı oteller yoktu. Oysa potansiyel bir turizm hedefi olan bir şehre kim otel yaptıracaktı, devlet mi? Tabi ki girişimci müteşebbise ihtiyaç vardı. Şimdi iki tane yapıldı. Daha da yapılacak organize sanayi bölgesine bakıldığında bir mera gibiydi. Şimdi adım başı fabrika oldu. Demek ki bir şehrin ekonomik dinamosu o şehrin iş adamları ve girişimcileridir. Lojistik Merkezin mutlak verimlilik açısından mutlak suretle OSB ile bütünleşmesi ve OSB’nin yakınına kurulmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda SERKA’yla, hizmetleri ve çalışmalarıyla birlikteyiz. Yani Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinin merkezi olmuştur. Kars’ın dinamikleri son yıllarda demir yoları Bakü, Tiflis, Kars demiryolları, lojistik merkez, turizm, Kafkas Üniversitesi yani şehrimiz tam bir yükseliş öncesi hazırlıktadır.”

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler