Kars'ta Aşura Çadırı Kurulacak

Kars'ta Aşura Çadırı Kurulacak

Hz. Hüseyin ile 72 yareninin Kerbela'da katledilişinin 1.375'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenleri çerçevesinde Kars Ehl-i Beyt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Valilik önündeki alanda Aşura Çadırı kurulacak.

Kars'ta Aşura Çadırı Kurulacak

Hz. Hüseyin ile 72 yareninin Kerbela'da katledilişinin 1.375’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenleri çerçevesinde Kars Ehl-i Beyt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Valilik önündeki alanda Aşura Çadırı kurulacak.

Kurulacak Aşura Çadırı’nda; Hz.Hüseyin (A.S.)’ın kardeşi, alemdarı, Kerbela Kahramanı ve Bab’el Hevaic (Hacetler Kapısı) olarak Ehl-i Beyt dostlarının gönlüne taht kuran Hz.Abbas’ın sancağı ve kabir taşından bir parça sergilenecek.

Resim sergisi, kitap satışı gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği Aşura Çadırı, 12 Kasım 2013 Salı ve 13 Kasım 2013 Çarşamba (aşura günü) vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak.

Geçen yıl da Kars Ehl-i Beyt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hz.Hüseyin (A.S)’ ın Kerbela’daki türbesindeki bayrağı getirilerek Aşura Çadırı’nda sergilenmiş ve vatandaşlarımızdan büyük ilgi görmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler