Kars'ta 6 ilin mühendis ve veteriner hekimlerine eğitim

Kars'ta 6 ilin mühendis ve veteriner hekimlerine eğitim

Kars'ta Gıda Kontrol Görevlisi Kursu başladı. Kursa 6 ilden mühendisler ve veteriner hekimler katıldı.

Kars, Ardahan, Artvin, Iğdır, Bingöl ve Muş’ta görev yapan mühendis ve veteriner hekimlere yönelik düzenlenecek olan kurslar, 30.09.2024-04.11.2024 tarihleri arasında Kars’ta gerçekleştirilecek.

Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan gıda kontrol görevlisi kursu sonunda başarılı olacak kursiyerler, kontrol görevlisi unvanı alacak. Bu unvanı alan kursiyerler belgelerini aldıktan sonra gıda denetimlerinde görev alacak. Denetimlere katılacak olan kursiyerler daha etkin ve yoğun bir şekilde görevlerini ifa edecek.

Gıda kontrol görevlisi kursunun hayırlı olması dileklerinde bulunan Kars Tarım Orman İl Müdürü Enver Aydın, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun ile Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten, satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin denetim ve kontrollerinin, Tarım ve Orman Bakanlığının yetki ve sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Kaynak:Neriman Yalçın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler