Kars'ta ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği

Kars'ta ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği

Kars’ta “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkesemen, Kars İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Medine Gözde Üstündağ, daire amirleri, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, ortaokul ve lise öğrencileri, kamu kurum çalışanları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yusufpaşa Aile Sağlık Merkezi önünden başlayan yürüyüş Erzurum Caddesi, Taş Köprü güzergahından Bedesten bulunan "Kars" yazısı önünde sona erdi.

“3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle bir açıklama yapan İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Medine Gözde Üstündağ, toplumun yüzde 71.9'unun hareketsiz yaşadığını belirterek, "Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Bakanlığımız tarafından yapılan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması " sonuçlarına göre toplumumuzun yüzde 71.9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Tempolu yürüyüş ve egzersiz, fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır." dedi.

Kaynak:Orhan Korkut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler