Kars'ın lezzetleri tanıtıldı

Kars'ın lezzetleri tanıtıldı

Ardahan Kars Iğdır Yöresel Ürünler ve Yemekler Etkinliği, bölgenin zengin kültürünü ve lezzetlerini ulusal arenalara taşındı.

AKI-DER Kadınlar meclisi Başkanı Canan Avşar Uzun'un önderliğinde gerçekleştirilen 9 Mayıs Ardahan Kars Iğdır Yöresel Ürünler ve Yemekler Etkinliği, bölgenin zengin kültürünü ve lezzetlerini ulusal arenalara taşıdı. Başkan Uzun, etkinlik kapsamında yörenin lezzetlerini tanıtmak için 12 ulusal kanala yöreyi tanıttıklarını belirtti.Etkinlikte, kadınların ustalığıyla Kaz'ın nasıl pişirileceği ve yanına hangi ikramların yapılacağı gibi detaylar paylaşıldı. Ayrıca pişi, kete gibi yöresel lezzetlerin nasıl yapıldığı da katılımcılarla paylaşıldı. Kaz güzellik yarışması ve kaz yeme yarışması gibi etkinliklerle renklenen ve gün boyu süren etkinlik, Kafkas dansları, davul zurna eşliğindeki halaylar ve yöre sanatçıları, yazarlar, şairler ve ressamların eserleriyle dolu dolu geçti.

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler