Kars'ın hava kalitesi  anlık olarak takip ediliyor.

Kars'ın hava kalitesi anlık olarak takip ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca başlatılan uygulamayla, Kars'ın hava kalitesi değeri anlık olaraktakip ediliyor.

Kars’ın kalitesinin Türkiye geneli ortalamasına oranla iyi olduğunu kaydeden çevre mühendisi Berfin Genç, “Kars’ta şu an iki tane hava kalitesi izleme istasyonumuz mevcut. Bunlar aslında hem trafik olarak hem diğer kirlilik yükü olarak parametreleri toplam bir şekilde bize sistem üzerinden aktarıyor. Biz de saatlik olarak hava kalitesi hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Kars, diğer şehirlere göre sanayileşme olarak daha gelişmiş bir şehir değil. O yüzden hava kalitesi genel olarak ısınma ve trafik kaynaklı parametrelerden dolayı bazen yüksek çıkıyor.''dedi.

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile egzoz muayenesini yaptırmamış araçları trafik akışını aksatmadan otomatik olarak tespit eden kadın mühendisler, Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu’ndan gelen verileri de anbean takip ediyor.

Kaynak:Neriman Yalçın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler