Kars'a uzun bir aradan sonra Çocuk Kardiyoloji Uzmanı geliyor!

Kars'a uzun bir aradan sonra Çocuk Kardiyoloji Uzmanı geliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars’a Çocuk Kardiyoloji Uzmanı başta olmak üzere toplam 14 doktorun atandığını açıkladı.

Milletvekili Adem Çalkın, Kars’a ilk kez bir Çocuk Kardiyoloji Uzmanı atanmasının yanı sıra, 12 uzman doktor ve 2 pratisyen hekimin de görevlerine başlayacağını belirtti. Bu önemli adım, Kars’taki sağlık hizmetlerinde bir dönüm noktası olarak görülüyor. Milletvekili Çalkın, "Çocuk Kardiyoloji Uzmanı atanması, çocuk sağlığı hizmetlerinde büyük bir eksikliği giderecek. Tüm doktor atamaları, vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacak" dedi.

Atamalar ve Görev Yerleri

Yeni atanan doktorlar, Kars Harakani Devlet Hastanesi, Akyaka Toplum Sağlığı Merkezi, Kağızman Devlet Hastanesi ve Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde görev yapacak. Atamaların dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti:

  • Kars Harakani Devlet Hastanesi: 8 doktor
  • Akyaka Toplum Sağlığı Merkezi: 1 doktor
  • Kağızman Devlet Hastanesi: 4 doktor
  • Sarıkamış Devlet Hastanesi: 1 doktor

Bu atamalar, sağlık hizmetlerinin her bölgeye eşit ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını amaçlıyor.

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

Kars’ta sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan bu atamalar, bölgedeki sağlık altyapısının daha da geliştirilmesine katkı sağlayacak. Özellikle Çocuk Kardiyoloji Uzmanı'nın atanması, çocuk sağlığı konusunda önemli bir boşluğu dolduracak. Milletvekili Çalkın, atanan doktorların Kars halkına en iyi hizmeti sunacaklarından emin olduğunu ifade ederek, tüm doktorlara görevlerinde başarılar diledi.

Vatandaşlardan Olumlu Tepkiler

Kars’a yapılan doktor atamaları, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Sağlık hizmetlerine erişim konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması, bölge halkının yaşam kalitesine doğrudan katkı sağlayacak.

Kars’a atanan 14 doktorun göreve başlamasıyla birlikte, sağlık hizmetlerinin daha etkili ve hızlı bir şekilde sunulması bekleniyor. Bu önemli gelişme, Kars’taki sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcını müjdeledi.

adem-calkin-doktor.jpeg

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler