Kars Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri Yolboyu Köyü'nde

Kars Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri Yolboyu Köyü'nde

Kars Tarım İl Müdürü Enver Aydın, Yolboyu Köyü'nü ziyaret etti. Köy sakinleriyle bir araya gelerek, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Kars Tarım İl Müdürü Enver Aydın, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Uluman ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nihat Atilla, köy ziyaretleri kapsamında Susuz ilçemize bağlı Yolboyu Köyü'nü ziyaret etti. Köy sakinleriyle bir araya gelerek, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

Kars Tarım İl Müdürlüğü’nden Yolboyu Köyü'nü ziyareti ile ilgili şu bilgiler verildi:“Bakanlığımızca finanse edilen ve İl Müdürlüğümüzce yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi'' kapsamında 2023-2024 yıllarına ait projelerimizin toplam bütçesi 17.505.000,00 TL’dir. Buğday ve Tritikale tohumuna % 50, Ayçiçeği ve Nohut tohumuna % 75 hibe sağlanarak yürütülen projelerimiz ile İlimiz genelinde 4675 üretici marifetiyle 39.000 dekar alanda buğday, 1.890 dekar alanda Yağlık Ayçiçeği, 6.260 dekar alanda Tritikale ve 1.250 dekar alanda Nohut ekilişi yapılmış olup toplamda 48.400 dekar alanda üretim gerçekleştirilmiştir.Bu Vesile ile Yolboyu Köyünde bulunan Mertcan Ayebe isimli üreticimizin, Nohut ekilişi gerçekleştirdiği tarlada İl Müdürümüz Enver Aydın, İl Müdür Yardımcımız Mehmet Uluman ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nihat Atilla ile birlikte ekimi yapılan tarlada incelemelerde bulunuldu. Üreticilerimize bereketli bir hasat dönemi dileriz.”

Kaynak:İbrahim Yavalak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler