Kars Halk ve Eşitlik Partisinden Açıklama
Hak ve Eşitlik Partisi Kars 2. sıra adayı Cemal Gökçe, Milletvekillerinin illeri ve ülkesinin sıkıntılarını iyi bilmesi ve sorunlara acilen çözüm bulması gerektiğini söyleyerek, kendisinin de bu şiarla yola çıktığını söyledi.
Gökçe, “Arpaçay’da kahvede halkla konuştum. Dünkü ortamlarda bu sorunlar çıkmıyordu. Ama bugün çıkan sorunlara çözüm bulmak lazım. Öncelikle ulusal sorunları çözmek gerekir. Dış güçlere karşı güçlü olmak gerekir. Onlar çeşitli planlarıyla ülkemizi güçsüzleştirmektedirler. Hürriyeti elinde olmayan toplum yıkılmış binaya benzer. Hukukun olmadığı yerde huzur da olamaz. Her ülke çeşitli inanç ve etnikten oluşur. Siyasetçiler orkide boşluğundan yararlanarak siyaset yaparlar. Bu da geçmiş devlet adamlarının ismine, etnik ve inanca dayanarak siyaset yaparlar. Böylece de insanları birbirlerine düşman ediyorlar. Yani yapılan yanlışlıkların faturası insanlarımıza kesiliyor. Sorunlara sorun olmak için değil, sorunları çözmek için varız.” dedi.
ELEŞTİRİ
Gökçe daha sonra şunları söyledi:
“Siyasetçilerin yapması gereken şey, öncelikle kendilerini eleştirmektir. Hz. Mevlana diyor ki, “neydim ne oldum, ne olacağım.her şeyin başlangıç ve sonu vardır. Her sorumluluğunda hesabı vardır. Lakin hakimiyet Allah’ındır.” Genel merkezler bölgenin durumunu bilmedikleri için genelde bilgi toplarlar ve bu bilgileri değerlendirirler. Ama yaptıkları değerlendirme genelde yanlış oluyor.
Yazdığım “Hayat dikenli yoldur” senaryomda belirttiğim gibi hayat gerçekten dikenli bir yoldur. Nerede olursak olalım, nasıl yaşarsak yaşayalım sorunlar hiçbir zaman yakamızı bırakmadı bırakmayacak da. Kimisi benim bu yazımı yanlış değerlendirmiş. Fakat siz bir şeyi okurken nasıl değerlendirirseniz öyle anlarsınız. Tabi ki eleştiriye açığız ama araştırılmadan eleştiri yapmak da yanlış olur.
Siyasette “S” harfi genelde yalanı işaret eder. “T” ise talanı işaret eder. Yani siyasetin başı yalan sonu ise talandır. Ben hep düdük çaldım. Hangi siyasetçiyi desteklediysem bana düdük çaldırdı. Neredeyse sürünmeye mahkum edecekti. Ama seçmene karşı açık ve şeffafım. Bir siyasetçi sorumluluk ve dürüstlük ister. Aşık, sohbet, yazar ise sükunet ister. Yaşamak için ölmek, ölmek içinde yaşamak gerek. Hürriyetsiz toplum yıkılmış bir binadır. İnsanı insandan ayırmam babası Hz. Adem’dir. Dostunu bil dostsuz kalma. Her şeyin bir hesabı vardır. Her emeğin bir bedeli vardır. Karıncanın küçüklüğünü dünyanın büyüklüğünü yaratan vardır.”
KHA