Kars Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Hizmeti yüzleri güldürüyor

Kars Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Hizmeti yüzleri güldürüyor

Kars Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Hizmeti ile yaşlı ve bakıma muhtaç il sakinlerine evlerinde hizmet sunuluyor.

Kars Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Hizmeti ile sosyal belediyecilik alanında örnek olmaya devam ediyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen proje ile il sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü ekonomik olanakları düşük, bakıma muhtaç, yalnız yaşayan yaşlılara evlerinde bakım hizmeti veriliyor.

Uygulama kapsamında yaşlı bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Kars Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Yapılan incelemeler sonucunda bakıma muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlara hizmet sunuluyor. Yaşlı Bakım sertifikası olan personeller tarafından yaşlıların ev temizliği yapılırken, banyo, tıraş, yatak banyosu gibi kişisel bakım ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca görevli hemşireler tarafından rutin şeker, tansiyon, kolesterol ölçümü yapılan yaşlıların, enjeksiyon, yara bakımı, pansuman, serum gibi müdahale gereken durumları da düzenli olarak yapılıyor.

Kars Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’nden şuanda 37 yaşlı hizmet alıyor.

evde-bakim-3.jpg

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler