Kapadokya’da sonbahar güzelliği

Kapadokya’da sonbahar güzelliği

Milyonlarca yıl önce meydana gelen volkanik patlamaların masal diyarına dönüştürdüğü Kapadokya, hazan mevsiminde sarının tüm farklı tonlarıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

Milyonlarca yıl önce meydana gelen volkanik patlamaların masal diyarına dönüştürdüğü Kapadokya, hazan mevsiminde sarının tüm farklı tonlarıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras listesinde yer alan Kapadokya, konuklarına tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle her mevsim farklı bir manzara sunuyor. Kendine özgü doğal yeryüzü şekilleri, ilginç kaya oluşumları, yer altı ve yer üstü güzelliklerinin yanı sıra renkli vadileri ile ziyaretçilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralayan Kapadokya coğrafyası, sonbaharın renkleriyle farklı bir güzelliğe büründü. Ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Peribacaları, tüf kayalara oyulmuş kiliseleri, yer altı ve yer üstü oluşumları ve balon turları ile dünyada ve Türkiye'de kültür turizminin en önemli merkezlerinden biri konumundaki Kapadokya, sonbahar mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin gezi güzergâhları içerisinde yerini almaya devam ediyor. Doğa, kültür ve tarihin bütünleştiği Kapadokya, sonbaharın gelmesiyle birlikte daha farklı bir güzelliğe büründü. Sonbaharda sararıp dökülen ağaçlar, sarının tüm tonlarının değişik güzelliğini ortaya çıkarırken, fotoğraf tutkunları için de bu anın kaydedilmesi oldukça heyecan verici kareler bütünlüğü oluşturuyor. Kapadokya'nın sadece balon turlarından ibaret olmadığını söyleyen İsveçli Turist Petro Niederberger yaptığı açıklamada, "Kapadokya'yı çok beğendim. Burası inanılmaz bir yer. Kapadokya'nın her yerini görmek çok güzel. Kapadokya'ya sadece balon turları için gelmemek gerekiyor. Buraların tarihini, doğasını görmeniz gerekiyor. Sonbaharda renk değiştiren Kapadokya'yı mutlaka görmelisiniz. Her yer çok güzel" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Virginia eyaletinden gelen Tiffany Butler de açıklamasında, "Bence Kapadokya birçok insanın ziyaret etmesi gereken bir yer. Kapadokya'ya gelene kadar, burası hakkında ne bildiğinizi bilemezsiniz. Gelip görmeniz gerekiyor. Her yer sarının tonlarına girmiş. Bu mevsimde hava ne çok sıcak ne de çok soğuk. Yazın burada olmayı hayal edemiyorum. Muhtemelen hava çok bunaltıcı olacak. Ama şu anda benim için mükemmel bir sıcaklık. Tam gezilecek mevsim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler