Kağızman MYO’da “Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü”

Kağızman MYO’da “Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü”

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kağızman Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) “Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” etkinliği düzenlendi.

 

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Çetin, Kağızman MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alparslan Yüce, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları, esnaflar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kağızman MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alparslan Yüce günün anlam ve önemini ifade eden konuşma yaptı ve Çanakkale Savaşlarının ve şahadetin önemine örneklerle vurgu yaptı.
 
Çanakkale Savaşlarını anlatan belgesel-film gösterimi sergilendikten sonra Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sayın Yaşar Kop, “Çanakkale Ruhu” konulu konferansını verdi. Çanakkale’de mevcut eşsiz ruh ve vatan sevgisinin milletimize özgü en önemli hasletlerden olduğuna vurgu yaparak, bu ruhun yaşatılması ve bu mirasımıza sahip çıkılması gereğinin altını çizdi.
 
Kop, “Çanakkale üzerine çok şey söylenilebilir. Yabancı tarihçilerde ‘Türkler olmasaydı tarih öksüz kalırdı’ sözü hâkimdir. Bunun altında yatan gerçek ise Sarıkamış’ta, Yemen’de, Çanakkale’de ve birçok cephede insanüstü gösterilen başarı öyküleri vardır. Bugün 'Çanakkale’yi nasıl okumalıyız' sorusunun cevabını arayacak olursak, herkes bu konuda bir şeyler söyleyebilir, ama Çanakkale bu coğrafyada yaşayan Türk, Kürt, Laz, Alevi, Çerkez, daha ne varsa, kan bağının ömür boyu sürecek anlaşmasının imzalandığı bir yerdir. Çanakkale, emperyalizme, sömürüye karşı Türk halkının başkaldırışıdır ve bugün bu durum Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır. Bugün burada şehitlerin kanıyla yazılan tarihe gözyaşları döksek bile azdır, ama Türk gençliğinin yapması gereken şey, şehitlerimizin ruhu şad olmasını istiyorsak, alanımızda en iyisi olmamız, bilim ve teknolojiyi en yüce nokta olarak görmemiz, milli ve manevi hassasiyetleri gözetmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
 
Son olarak, Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan müzik topluluğu “Çanakkale Türküleri” adlı müzik dinletisiyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattılar.
 
Program, katılımcıların memnuniyeti ve tekrarlarının gelmesi temennisiyle son buldu.
 
 
 
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler