HUDER tarafından “Türkiye’nin Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi” tanıtım toplantısı düzenlendi

HUDER tarafından “Türkiye’nin Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi” tanıtım toplantısı düzenlendi

Hukuki Araştırmalar Derneğinin (HUDER) İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen "Türkiye'nin Sivil Anayasa Yolculuğu" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Hukuki Araştırmalar Derneğinin (HUDER) İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen "Türkiye'nin Sivil Anayasa Yolculuğu" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Türkiye'nin Sivil Anayasa Yolculuğu" projesinin tanıtım toplantısı HUDER tarafından Ulucanlar Cezaevi'nde yapıldı.

Basın toplantısında konuşan HUDER Genel Başkanı Av. Hasan Oymak, dünyada yaşanan hızlı gelişmelerin ve yeniliklerin, yeni ve yenilikçi bir anayasa ihtiyacını zorunlu kıldığını bildirdi.

Zamanın ruhuna uygun, topluma dinamizm katan, demokratik, özgürlükçü, Türkiye Yüzyılına yakışır, toplum sözleşmesi niteliğinde milli ve egemen bir anayasa yapmanın zorunlu olduğunu belirten Oymak, " Cumhurbaşkanımız bu amaca yönelik olarak, "Tüm siyasi partilere, tüm sivil topluma, akademi mensuplarına sesleniyorum: en ideal anayasa metnini bulmak için konuşalım, tartışalım, müzakere edelim" çağrısı yapmıştır. İşte "Türkiye'nin Sivil Anayasa Yolculuğu" projemizin çıkış noktası bu çağrıdır" dedi.

"Milletimizin olmazsa olmazlarını ve yenilikçi fikirlerini öğreneceğiz"

Oymak, yedi bölgede yapacakları programlarla ülke genelinde anayasa buluşmaları gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Karadeniz'in incisi Samsun, Osmanlı'nın kadim başkenti Bursa, Anadolu'nun batıya açılan kapısı Eskişehir, Medeniyetler beşiği Bitlis, Ege'nin merkezi İzmir, turizm başkentimiz Antalya ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin öncü şehri Gaziantep'te yapacağımız anayasa buluşmalarını , Ankara'da yapacağımız final programıyla tamamlayacağız. Yine diğer illerde bulunan şubelerimizde yapılacak atölye programları ve online yapılacak etkinliklerle de çalışmalarımızı ülke geneline yaymış olacağız. Ulusal ve yerel basın aracılığıyla da projemizin detaylarını ve etkinliklerimizi kamuoyuna duyuracağız. Yapılacak olan programlar sayesinde elde ettiğimiz bu kıymetli verileri proje sonunda yazılı hale getirerek ilgili kurumlara sunacağız."

Proje sürecini uyumlu ortaya konulan tüm fikirlere ve diyaloğa açık saygılı, ön yargıdan uzak, uzlaştırıcı, rütbe, statü, yetki, yaş veya meslek grubundan kaynaklı ayrımcılık olmaksızın herkese eşit mesafede yürüteceklerini belirten Oymak, "Katılımcıların, ister isim bildirerek, ister bildirmeden, ister sözlü isterse yazılı olarak, ister eleştirerek isterse öneride bulunarak ama mutlaka serbestçe kendilerini ifade etmeleri için uygun zemin hazırlayacağız. Milletimizin olmazsa olmazlarını ve yenilikçi fikirlerini öğreneceğiz. İklim değişikliği, yapay zeka gibi hususların, elektronik katılım hakkı, halkın yasa teklifi verebilmesi sürece etkin katılabilmesi gibi yenilikçi fikirlerin uygulamasına yönelik istişareler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler