HATALI ESTETİK AMELİYATTAN DOKTORUN SORUMLULUĞU
Güzelleşme amacıyla yapılan estetik ameliyatlara yönelim son zamanlarda çok büyük bir hızla artmaktadır.
Estetik amaçlı cerrahî müdahaleler, kişinin doğuştan veya sonradan etki sonucu ya da kendiliğinden oluşmuş görünüm bozukluklarını düzeltmek veya böyle bir durum söz konusu olmasa bile insanların olduğundan daha güzel görünmesini sağlamak amacına dönük tıbbî-cerrahi müdahalelerdir. Bu müdahaleler sonucunda ortaya çıkan yanlış sonuçlarda ise hatalı estetik ameliyat nedeniyle tazminat söz konusu olmaktadır. Bu davalarda ise sağlık hukuku avukatının desteği ve uzmanlığı tazminat miktarında önem arzetmetkedir.
GÜZELLEŞME AMACIYLA YAPILAN ESTETİK AMELİYATLAR
Güzelleşme amacıyla yapılan estetik ameliyatlara yönelim son zamanlarda çok büyük bir hızla artmaktadır. Hatta o kadar ileri bir seviyeye ulaşmıştır ki; çok büyük bir sektör halini almıştır. Güzelleşme amacıyla yapılan estetik ameliyatlara örnek vermek gerekirse; kırışan yüze doku transferi, kalçalardan vakumla yağ aldırma, burun düzelttirme, gıdı aldırma, tombul yanakları incelttirme, silikonlu protez taktırarak dudak veya meme büyültme veya meme küçültme, meme dikleştirme, kulak küçültme veya kepçe kulak durumunu düzeltme, estetik karın germe, liposuction (estetik yağ alınması), yağ injeksiyonu, yüz germe, kaş kaldırma, göz kapağı estetiği, çene estetikleri, botoks gibi bir çok estetik operasyonu örnek olarak verebiliriz.
HATALI ESTETİK AMELİYATLAR SONUCUNDA AÇILABİLECEK DAVALAR
Hatalı estetik ameliyat sebebiyle tazminat davası açabilmek için şu sıralayacağımız hususların varlığı şarttır:
- Davayı açacak kişinin vücudunda hatalı olduğunu düşündüğü tıbbi bir operasyon gerçekleşmiş olması,
- Doktorun bu tıbbi operasyonda kusuru olması,
- Davayı açacak kişi maddi ve manevi olarak zarar görmesi,
- Son olarak tıbbi operasyon yapılan kişinin uğradığı zarar hekimin kusurlu davaranışı neticesinde vuku bulmuş olması.
HATALI ESTETİK AMELİYATLARDAN TAZMİNAT İÇİN SAĞLIK HUKUKU AVUKATI SEÇİMİ
Malpraktis Davaları ile ilgili mevzuat, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Avukatlık Kanunu veya başka herhangi bir mevzuatta ‘sağlık hukuku avukatı’ adı altında özel bir düzenleme bulunmamaktadır. Sağlık hukuku avukatı, malpraktis davaları, hatalı estetik ameliyat davaları ve işlemlerinde uzmanlaşmış veya çalışmalarını bu alanlara yoğunlaştırmış bir avukatı ifade eder. Bu davalarla ilgili bütün hususlarda avukata sormak için tıklayabilirsiniz.
Kaynak:haber merkezi