Haber Hikayelerindeki Görüntülerden Metin Çıkarmak İçin En İyi Araçlar

Haber Hikayelerindeki Görüntülerden Metin Çıkarmak İçin En İyi Araçlar

Haber Hikayelerindeki Görüntülerden Metin Çıkarmak İçin En İyi Araçlar

Bir haber hikayesinde mümkün olan en kısa sürede düzenlenmesi gereken bir görselle karşılaştığınızı hayal edin. Ya da haber hikayesinde bir görselde ilginç bir metin bulan ve bunu bir sonraki projenizde kullanmak isteyen profesyonel bir yazarsanız. Ne yaparsınız?

Cevap resim-metin dönüştürücüleridir. Bu araçlar çeşitli formatlardaki resimlerinizi alır ve içlerindeki metni çıkarır. Tüm süreç OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisiyle desteklenir ve tamamlanması bir saniyeden az sürer.

Ancak soru hala ortada. Haber hikayelerindeki görsellerden metin çıkarmak için hangi görselden metne dönüştürme araçlarını kullanmalısınız? Ve bunları kullanmak için tam olarak hangi işlem gerekir? Hadi bu makalede öğrenelim.

Haber Hikayelerindeki Görüntülerden Metin Çıkarmak İçin En İyi 5 Araç

Aşağıda, her türlü görüntüden metin çıkarmak için en iyi 5 aracı ele aldık. Bu araçlar %100 ücretsiz ve oldukça doğrudur. Bu nedenle, dönüştürücüleri günlük işleriniz için güvenilir bir şekilde kullanabilirsiniz.

  1. Imagetotext.info

Bu resimden metne dönüştürücü, haber hikayelerindeki resimlerden metin çıkarmak için başvurduğumuz seçenektir. Bunun nedeni şık kullanıcı arayüzüdür, ayrıca site herhangi bir oturum açma veya kayıt gerektirmez, sadece doğrudan işletmeye.

c5d58358a295c1a058d3458944edbbca.png

Bu aracı takdir etmemizin bir diğer nedeni de doğrudan bir URL'den görselleri alabilmesidir. Yani, haber hikayemizi araca yüklemek ve görsellerinden birinden metin çıkarmak istersek. Bunu, görselimizin bağlantısını dönüştürücüye yapıştırarak yapabiliriz.

18b719b93585bcf358c6d30a4d672cfa.png

‘Dönüştür’ butonuna basıldığında haber metnindeki görselin metni düzenlenebilir, güncellenebilir ve saklanabilir bir biçimde tarafımıza iletilecektir.

1089dc34eb0db749cabd8047c62b332d.png

Şimdi metni .txt dosyası olarak indirin. Veya arayüzün sağ üst köşesindeki düğmeleri kullanarak çıktıyı panonuza kaydedin.

  1. Prepostseo

Haber hikayelerinden metni hızlı, etkili ve doğru bir şekilde çıkarabilen listemizdeki bir diğer sağlam araç. Prepostseo'nun resimden metne dönüştürücüsü 20 MB'a kadar dosya boyutuna izin verir.

96a651b477d97fcf7450fba150289438.png

Bu önemlidir çünkü bazen metin dönüşümü için yüksek çözünürlüklü görseller yüklememiz gerekir.

Bunun yanı sıra, bu araç şu amaçlar için de harikadır:

  • JPG

  • TIFF

  • JPEG

  • GIF

  • BMP

  • Ve PNG formatları

Bu, kullanıcıya aracı istediği gibi kullanma ve değerlendirme özgürlüğü tanır. Böylece üretkenlikleri artar ve iş akışları kolaylaştırılır.

Sitedeki sayfalarımızdan birinden seçtiğimiz başka bir örnek resimle devam edelim. Fotoğraftaki metin başka bir makale yapmak için çok önemlidir. Bu yüzden içeriğin düzenlenebilir bir biçimde olması gerekir.

f889f5ec7124ca72ec616a63fb35fa7d.png

Bu görseli ‘Dosyalara Gözat’ seçeneği kullanılarak yüklemek imagetotext.info aracına benzer bir pencereyle sonuçlanır. Verilen çıktıyı görmek için ‘Metni Çıkar’ düğmesine tıklayın.

ad2294d202fca4f1c14f5b2c41c6a639.png

Çıkarılan kelimeler ve ifadelerin birebir aynısı olması sebebiyle bu aracın işlevselliğinin mükemmel olduğunu söyleyebiliriz.

  1. Imagetotext.io

imagetotext.io aracı imagetotext.info aracına oldukça benziyor. Şık kullanıcı arayüzü ve üretkenlik özellikleri, hepsi birbirine uyuyor.

c440fd4e84278068ad6bf0cc8bc435e1.png

Tüm bunlara rağmen, resimden metne dönüştürme, karmaşık dosyalardan bile metin alabilmek gibi işlevselliği açısından oldukça güçlüdür.

Örneğin, haberimizde kullanılan posterlerden birinden metin çıkarmak istedik. Çeşitli metinsel veriler (matematiksel + kelimeler) olduğu ve her şey birbirine çok yakın yazıldığı için hata olasılığı vardı.

36a833b442cfb1ecc2f455ce0f4ef942.png

Ancak araç, arka tarafında kurulu gelişmiş OCR algoritmaları sayesinde günlük görevler için güvenilir bir seçenek haline gelerek bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardı.

Daha sonra çıktı dosyasını indirerek veya panonuza kaydederek görsellerdeki içeriklere ulaşabilirsiniz.

  1. OCR.best

Sizin için bir diğer seçeneğimiz OCR.best. Adından da anlaşılacağı gibi, araç çok çeşitli bireyler ve profesyoneller için uygundur. Ücretsiz sürümde kullanıcılara oturum açma veya kayıt prosedürü olmadan sınırsız sayıda deneme hakkı sağlar.

15804460090baf67db7563cfad50afb7.png

Bu aracın öne çıkan bir özelliği, PDF dosyalarının metin formatına sorunsuz bir şekilde dönüştürülmesine olanak sağlamasıdır. Bu, bazen haberlerimizi internette yayınlamadan önce son dakika düzenlemeleri yapmak zorunda kaldığımız için bizim için çok kullanışlı bir özelliktir.

Gösterim için web sitemizden İtfaiyeciler hakkında bir haber hikayesi seçtik. İçinde değiştirmek istediğimiz metinli bir resim vardı.

15075e71e245321f7147acd02341e6cd.png

Açıkça görüldüğü üzere OCR.best aracı gerçekten de isminin hakkını veriyor. Ayrıca, sonuçları .zip dosyası olarak hızlıca indirebilir, böylece çok sayıda metinsel veriyi tercih ettiğiniz cihazda kolayca depolayabilirsiniz.

  1. Imagetotext.cc

Son olarak, ama en önemlisi, imagetotext.cc aracımız var. Bu dönüştürücü, şimdiye kadarki tüm araçlar arasında en iyi kullanıcı arayüzüne sahipti; şıktı, estetik açıdan hoştu ve genel bir kullanıcı için çok kafa karıştırıcı değildi.

bf76a82cd1c604ef26c89c1e32c6711d.png

OCR aracı, kendisine sunulan her bir kelimeyi ve ifadeyi anlayarak Türkçe için en iyi şekilde desteklenir. Diğer özellikler açısından araç, çeşitli dosya biçimleri desteği, ücretsiz erişim vb. gibi şimdiye kadar bahsettiğimiz diğer tüm araçlarla eşleşir.

Örnek olarak Narkotik Polisi Ana Projesi yazılarımızdan birinden, detaylı Türkçe metinli bir görseli dönüştürücüye vermek istiyoruz.

5cf0b2def7fa959c304bf86e27364c66.png

Haberlerimizden birindeki bu görselin metnini imagetotext.cc'nin ne kadar doğru bir şekilde çıkardığını görelim.

d804c13e1100375817ad30404558b5fb.png

Gerçekten de çıktı, tüm harfleri olduğu gibi yakaladığı için doğrudur. Ancak, güçlü doğruluk açısından aracın listedeki diğerlerinden biraz daha yavaş olduğunu belirtmek istiyoruz.

Bununla birlikte, hız açısından çok da kötü değil, bu nedenle aracı günlük işlerinizde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Son Sözler

Resimden metne dönüştürücüler, haber hikayelerindeki resimlerden metni hızlı ve etkili bir şekilde çıkarmak için olmazsa olmaz araçlardır.

Makalede adı geçen en iyi 5 araç - imagetotext.info, prepostseo, imagetotext.io, OCR.best ve imagetotext.cc - kullanıcı dostu arayüzler, yüksek doğruluk ve çeşitli dosya formatlarını destekliyor.

Bu araçlar, görüntülerden metin çıkarmak ve saniyeler içinde düzenlenebilir, güncellenebilir ve depolanabilir çıktı sağlamak için en son OCR teknolojisini kullanır.

Şimdilik bu kadar! İçeriğimizi okumaktan keyif aldığınızı umuyoruz!

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler