Giresun’da Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili çalıştay düzenlenecek

Giresun’da Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili çalıştay düzenlenecek

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Güney Çevre Yolu Projesinin şehrin en önemli gündemi olduğunu dile getirdi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Güney Çevre Yolu Projesinin şehrin en önemli gündemi olduğunu dile getirdi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'nu ziyaret etti. Giresun'un en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü noktasında Güney Çevre Yolunun önemine değinen Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının bu konuya öncülük etmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Köse, Giresun'un diğer illere kıyasla yatırımlardan yeterince pay almadığını dile getirerek, "Giresunlu her zaman devletinin yanında olmuş, gönüllü olarak savaşlara katılmış ancak bu zamana kadar komşularına ve bölge illerine göre her şeyin en azını almış. Bu durum da merkezi hükümetin Giresun'a bakışından kaynaklanıyor. Biz bu durumu birlik olarak, ayrışmadan, el ele vererek kırabiliriz. Şehrin dinamikleri tek yumruk olmalı. Buradan şehrimizin tüm siyasilerine ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Bu şehirde yaşanan ve hepimizi rahatsız eden trafik sorununun çözümü Güney Çevre Yolunun hayata geçmesidir. Bu projeyi Giresun'un olmazsa olması olarak değerlendiriyorum" dedi.

Köse, projenin 2012 yılında Ulaştırma Bakanlığı tarafından duyurulduğunu, 2015'te ihale edildiğini ancak bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını hatırlatarak, "Dönemin Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, Giresun Güney Çevre Yolu projesi başlangıcını 28 Aralık 2012 tarihli olarak açıklamıştır. Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de projenin yapım ihalesinin 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştiğini duyurmuştur. Ardından ise projenin 2020 yılında tamamlanacağı açıklanmıştır. Ancak aradan geçen 12 yılda hiçbir adım atılmamıştır. Dolayısıyla çevre yolları komşu illerimizde hizmete girmiş, ancak Giresun'a çok görülmüştür. Bizim şöyle de bir önerimiz var. Bir anda büyük maliyet oluşmaması açısından Güney Çevre Yolu 2 veya 3 proje olarak bölüm bölümde projelendirilebilir. Bir tanesi bittiğinde devamı olarak diğerleri ele alınabilir. Bu konuda birlik olalım, güçlü bir kamuoyu oluşturalım. Şehrin iş dünyası ve en önemli sivil toplum kuruluşu olarak GTSO'nun bu konuya öncülük etmesini öneriyorum. Ben Giresun Belediye Başkanı olarak bu yürüyüşün en önünde olmaya hazırız" diye konuştu.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Başkan Köse'nin önerisini destekleyecek şehirdeki trafik sorununu çözmek için Güney Çevre Yolu'nun gerekliliğini vurguladı.

Toplantının sonunda GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'nun önerisiyle, Güney Çevre Yolu konusunda geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Giresun’da Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili çalıştay düzenlenecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler