Digor'dan 2 bin ton kavun ve karpuz gelecek!

Digor'dan 2 bin ton kavun ve karpuz gelecek!

Kars'ın Digor ilçesinde ilk defa ekilen ve 30 kişiye istihdam sağlayan proje kapsamında 2 bin tona yakın kavun ve karpuz rekoltesi bekleniyor.

Digor Kaymakamı Hasan Musab Okatan, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Karalı ile birlikte Aşağıbaşköy'de bulunan Doğu Batı Şirketine ait 300 dekarlık kavun karpuz tarlasında hasat öncesi hazırlıkları yerinde inceleyerek işletme yetkililerinden üretimle ilgili bilgi aldı.

İşletme yetkilisi Abdullah Adıman; karpuz olarak Wagner, Star Boss, kavun olarak da Konsolos, Mayor F1 ile bölgemizde ilk defa yetiştirilen Waikiki ve Ceferino gibi kavun çeşitlerinin ekiminin yapıldığını, 2 bin tona yakın rekolte beklediklerini ve 30 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, hedeflerinin bin dekarlık bir alanda bölgenin kavun ve karpuz ihtiyacını karşılayacak bir üretim olduğunu söyledi.

Bölgemiz tarım ve hayvancılığına yapılan yatırımların önemini vurgulayan Kaymakam Okatan ise, bu bölgede hakim olan mikroklima ikliminin avantajlarından faydalanmamız gerektiğini belirterek; devlet olarak üreticinin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini, tarımsal üretimin ve istihdamın ülkemiz ve bölgemiz için çok değerli olduğunu kaydetti.

451735580-503224632230482-1065881920489417243-n.jpg

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler