Bozkuş Yıktı, Karayolları Yeniden Yapıyor!

Bozkuş Yıktı, Karayolları Yeniden Yapıyor!

İnönü ve Cumhuriyet Caddesi üzerine Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından üst geçit yapılıyor.

Yaya ve araç trafiğinin çok yoğun olduğu bölgede olası kaza riskini ortadan kaldırmak amacıyla dönemin Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından 2003 yılında bir üst geçit yaptırılmıştı. Ancak Alibeyoğlu’nun belediye başkanlığının sona ermesinin ardından 2009 yılında Kars Belediye Başkanı seçilen Nevzat Bozkuş kullanılmadığını gerekçe göstererek üst geçidi kaldırdı. Bu siyasi ihtirasa kurban edilen çalışmalardan sadece bir tanesiydi. Üst geçidin kaldırılmasıyla birlikte sayısız trafik kazasının meydana geldiği bölgede vatandaşlar adeta isyan etti.
Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bugünlerde, Kars Belediyesi temizlik, yol ve kaldırım gibi asli görevlerini bile zorla yaparken, üst geçit ihtiyacına karşılık veremiyordu. Kars’ta bulunan bulvarlar ile birlikte üç büyük caddenin karayolları ağına alınmasından dolayı, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından üst geçit yapılması kararı alındı. Geçtiğimiz ay kurulum çalışmaları başlatılan üst geçit yapımında son aşamaya gelindi. Bölgemizin kış şartları da göz önüne alındığında merdivenleri dahil olmak üzere üst geçidin üzeri kapatılarak vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmesi de önlenmiş olacak.

Kaynak:Orhan Korkut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler