Başsavcı Kılıç: “Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir”
"Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansında konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Şehirleri ileriye götüren, geliştiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk...
"Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansında konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Şehirleri ileriye götüren, geliştiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk fakülteleridir" dedi.
Samsun Adliyesi'nde "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" konferansı düzenlendi. İsa Fidan Konferans Salonu'nda düzenlen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
"Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir"
Akabinde konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Bu bir 100. yıl etkinliğidir. 100. yıl etkinliği olmasının da büyük bir önemi var. Hukuk fakültesinde yapılan bir yıl önceki hukuk devrimi programın eşlik ettim ve mükemmel bir programdı. Dolu dolu geçti. Kıymetli meslektaşlarımın da, avukat meslektaşlarımın da istifade etmesinden arzu ettiğimden sayın dekanıma teklifte bulundum. Baro başkanıma teklifte bulundum. Her ikisi de uygun gördüler. Hep söylüyorum. Üniversiteler şehirlerin lokomotifidir. Şehirleri ileriye götüren, geliştiren üniversitelerdir. Üniversitelerin de lokomotifi bana göre hukuk fakülteleridir. Bütün üniversitelerde etkinlikleri geliştiren, üniversitelere yön veren, hareket ettiren hukuk fakülteleri hocaları ve öğrencileridir. Dolayısıyla üniversitedeki hocalarımızı, öğrencilerimizi bu tür programları sık sık gerçekleştirmeye davet ediyorum" diye konuştu.
Akabinde konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, "2023 yılı Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 100. yılıydı. Çok çeşitli etkinlikler ülke çapında kutlandı. Biz de fakülte olarak çeşitli etkinliklerde bulunmuştuk. Tabii ki bir Hukuk Fakültesi olarak ağırlık vereceğimiz konu bir hukuk devrimi meselesi idi. Bu konuda değerli öğretim üyelerimiz iyi bir program hazırladılar. Cumhuriyet Başsavcımız, bu etkinliği buradaki salonda yapılabileceğimizi söyledi. Burada Hukuk Fakültemizin 8 öğretim üyesi Türk Hukuk Devrimi'ne ilişkin kendi alanlarında gerçekleşen olayları, devrimsel aşamaları, girişimleri anlatacaklar. Dolayısıyla Türk Hukuk Devrimi'ni bir kez daha yaşamız olacağız" şeklinde konuştu.
Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran ise "Baro olarak bu salonda birçok eğitim yapıyoruz. Bunun ayrı bir önemi var. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Hukuk Fakültesi ortaklaşa bir program oluşturduk. Bizler Samsun Barosu olarak ilimizdeki Hukuk Fakültesi ile iletişim halinde olmaktan ve kıymetli hocalarımızın bilgi, tecrübe ve rehberliklerinde istifade etmek her zaman arzu ettiğimiz, hayata geçirmek istediğimiz bir husustur. Devamı gelecektir. Bu hem bize katkı verecektir hem de Hukuk Fakültesindeki öğrencilerimize de yol gösterici, vizyonlarını geliştirici bir deneyim olacaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardında Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Betül Kayar, Dr. Büşra Şahin, Dr. Hatice Karacan Çetin, Dr. Taner Şahin tarafından "Türk Hukuk Devrimi Zirvesi" ile ilgili konferans verildi.
Kaynak: