Başkan Günday: “Kağızman kayısısının hasadı iyi, satışı düşük”

Başkan Günday: “Kağızman kayısısının hasadı iyi, satışı düşük”

Kağızman Ziraat Odası Başkanı Sülhettin Günday, ilçedeki meyve hasatları ile ilgili açıklama yaptı.

Kağızman kayısısının veriminin bu yıl iyi olduğunu ancak satışının düşük olduğunu ifade eden Kağızman Ziraat Odası Başkanı Sülhettin Günday, “Kayısıdan istenilen verim alındı. Yalnız istediğimiz satışını yapamadık. Verimi de güzeldi. Yalnız hava değişikliğinden dolayı bizim üç çeşit kayısımız mevcut, şekerpare dediğimiz kayısı. Şekerpare bir sene hava değişikliğinden dolayı havanın sıcak veya soğuk gitmesinden, biraz da yağışların fazla olduğundan dolayı şekerparemiz bu sene tüketilmedi. Ürünlerde çatlama ve dökülmeler meydana geldiği için şekerparemizden bu sene kurusu yapılmadı. İhracata ve iç piyasaya gönderdik ancak ucuza alıcı buldu.” dedi.

Soğuk hava deposu olmadığı için sabah toplanan kayısının akşam satılmaması durumunda araza döküldüğünü söyleyen Günday, “Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlçemize soğuk hava deposu yaptırmak için projemiz devam ediyor. 13 Eylül tarihinde tamamlanacak olan TKDK çağrısına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yetiştiremezsek 2025 yılı çağrı planına projemizi sunacağız.” diye konuştu.

Dünyada tanınmış uzun elma hasadının da ay sonunda başlayacağını kaydeden Günday açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Sezonumuz bu ayın 25’i gibi başlayacaktır. Elmamız kırağı yediği zaman tadı daha da güzel oluyor. Elmamızın raf ömrü 6 aydır. Soğuk hava deposuyla elmamız daha da değerlenecektir. Uzun elma rekoltemiz çok iyi ancak ağaç sayımız çok az, bunu da artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arpaya buğdaya verilen desteğin uzun elmaya da verilmesini talep ediyoruz.”

dsc-0314.jpg

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler