ARÜ'de Uluslararası Sempozyum!

ARÜ'de Uluslararası Sempozyum!

“Işığa Karışın” sloganıyla kurulan ve “bir dünya üniversitesi olma” yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi, uluslararası çapta yankı uyandıran “Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu” serisinin üçüncüsüne bu yıl ev sahipliği yaptı

ARÜ'de Uluslararası Sempozyum!

“Işığa Karışın” sloganıyla kurulan ve “bir dünya üniversitesi olma” yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Ardahan Üniversitesi, uluslararası çapta yankı uyandıran “Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu” serisinin üçüncüsüne bu yıl ev sahipliği yaptı.

Uluslararası bilim ve meslek dünyasında önemli yeri olan, mesleki eğitim ve gelişimin kalitesine dair her yıl önemli açılımların yapıldığı sempozyum, Ardahan’da başladı. İlki Selçuk Üniversitesi’nde yapılan “Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu”nun ikincisi geçtiğimiz yıl Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilmişti.

Türkiye’nin en güzel kampüsü olmaya aday gösterilen ARÜ’nün yeni yerleşkesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen sempozyuma Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve ARÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Akhalkalaki Devlet Yüksek Eğitim Kurulu Rektörü Prof. Dr. Roin Kavrelişvili, ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Tüm Meslek Yüksekokulları Mezunları Dernekleri (TEKDER) Genel Başkanı Hakan Baycık, ARÜ’lü idari ve akademik personel ile yurdun dört bir tarafından birçok bilim insanı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

PROF. DR. GÜRKAN DOĞAN: TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ İKİ PROBLEMİ MERAKSIZLIK VE MESLEKSİZLİKTİR

Ardahan Üniversitesi logosunun imgesel açılımını anlatan kısa film gösterimiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumda ilk açış konuşmasını Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Doğan yaptı. Sempozyumun ana temasının “mesleki eğitimde kalite” olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Doğan, meslek yüksekokullarıyla ilgili tartışmaların temelinde Türkiye’nin iki önemli sorununun yattığını şöyle ifade etti: “Türkiye’nin iki önemli sorunu mesleksizlik ve meraksızlıktır. Bu meselelerden öncelikle mesleksizlik, işsizlik sorununun ötesine geçen, toplumların geleceği açısından büyük tehlike yaratan bir husustur. Meraksızlık ise alınganlık, zarara uğratmak, ilgisizlik, zaman kaybettirmek, sorgulamamak, bilmemek, bilmediğini bilmemek gibi çeşitli sorunları barındıran bir kavramdır. Mesleksizlik ve meraksızlık arasında ise bir ilişki vardır. Mesleksizlik aslında merak duymamaktır.” Meslek Yüksekokullarının genel amacının ülkemizin bu iki problemini çözücü nitelikte bir eğitim vermesi olması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Doğan, “Bu nedenle meslek yüksekokullarının görevi de vasıf sahibi, kendine güvenen, dik duran, kararlı, kalifiyeli eleman yetiştirmektir.” diye konuştu. Ayrıca Prof. Dr. Doğan sempozyumun organizasyonunda yer alan onur, bilim, danışma, düzenleme kurullarına ve sempozyumda emeği geçen tüm ARÜ’lü idari ve akademik personeline teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

PROF. DR. KORKMAZ: HEM DEVLETİN VARLIĞI HEM DE İNSANLIĞIN MUTLULUĞU İÇİN MESLEKİ EĞİTİM HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’nun bu yıl Ardahan Üniversitesi’nde yapılmasından ötürü çok mutlu olduğunu söyleyerek, söz konusu sempozyumun meslek yüksekokulları ve ülkemiz açısından önemli son derece önemli olduğunu belirtti. Gençlerin mesleki bilgi, beceri, gelişim kazanmasında mesleki eğitimin önemli bir role sahip olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Meslek yüksekokulları nitelikli elemanları yetiştiren birimlerdir. O bakımdan özellikle gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş ülkeler için ara elemanı yetiştirmek hayati bir önem kazanıyor. Hem devletin varlığı hem de insanlığın daha huzurlu ve mutlu bir dünyada yaşayabilmesi için, meslek sahibi, uzman ara elemanları yetiştirmek büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

PROF. DR. KORKMAZ: DEVLETİN VARLIĞI BİZİM VARLIĞIMIZLA ALAKALIDIR

Sempozyumda Ardahan Üniversitesi’nin çalışmaları ve yeniliklerine de değinen Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi ile birlikte Türkiye’nin son noktasında olan Ardahan’ın Orta Asya ve Kafkasya ya açılan bir kapı konumuna gelmeye başladığını açıkladı. Ardahan Üniversitesi olarak büyümenin ve gelişmenin devletimizin de büyümesi ve gelişmesi olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, “Devlet somut bir şey değildir. Kim görevini aksatır veya yapmazsa o zaman devlet işini aksatmış olur. Devlet bireylerden örülü muhayyel bir varlıktır. Biz geliştikçe ve büyüdükçe devletimiz de büyüyecek ve gelişecektir. Bu bağlamda devletin varlığı bizim varlığımız ile alakalıdır.” şeklinde konuştu. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, sempozyumu düzenleyen ve emeği olan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

BELEDİYE BAŞKANI KÖKSOY: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BİZE BÜYÜK BİR HEYECAN YAŞATIYOR

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, şu anda yapılmakta olan uluslararası sempozyumlar gibi önemli etkinliklere Ardahan’ın ev sahipliği yapmasından dolayı son derece memnun olduklarını söyleyerek, “Ardahan Türkiye’nin son noktası olan, Avrasya’nın ise ortasında yer alan bir ilimizdir. Bu nedenle Ardahan Üniversitesi’nin organize ettiği bu büyük sempozyum, mezun sayısı milyonlara ulaşan ülkemiz için çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu önemli sempozyumu düzenleyerek bize büyük bir heyecan yaşatan Ardahan Üniversitesi yönetimine ve katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

VALİ AZİZOĞLU: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ, AVRASYA’NIN EN BÜYÜK VE EN ÖNEMLİ ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTESİ OLACAKTIR

Sempozyumda konuşan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, ulusal ve uluslararası çapta ses getiren projelere ve etkinliklere imza atan Ardahan Üniversitesi’nin Avrasya’nın en büyük uluslararası bir üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydederek, “Her şey aşkla başlıyor. Bir eseri ortaya çıkarmak için aşk gerekiyor. Bu açıdan Ardahan Üniversitesi’nin bütün yöneticilerinde ve çalışanlarında, A’dan Z’ye bu heyecanı gördüm. Bu bakımdan Ardahan Üniversitesi, uluslararası bir üniversite haline gelebilecektir. Ardahan Üniversitesi, Avrasya’nın en büyük ve en önemli uluslararası bir üniversitesi olacaktır.” ifadelerini kullandı. ARÜ’nün düzenlediği uluslararası sempozyumun ülkemiz açısından hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Vali Azizoğlu, “Meslek altın bileziktir. Meslek yüksekokulları da altın bileziklerin bileklere takıldığı önemli kurumlardır. Bu sempozyumla meslek yüksekokullarının ülkemizde gelişimi, eğitimi, öğretimi hususunda önemli sonuçların alınacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Y

ÖK YÜRÜTME KURULU ÜYESİ PROF. DR. DURMUŞ GÜNAY: ARDAHAN’DA DÜNYANIN BİRÇOK MESELESİNİN KONUŞULDUĞU VE PROJELERİN

ÜRETİLDİĞİ BİR ÜNİVERSİTE KURULDU

Sempozyuma teşrif eden ve “Mesleki Eğitimin Günümüzdeki Durumu ve Sorunları” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Ardahan Üniversitesi’nin bölgesel ve küresel önemi büyük projelere imza attığını belirterek, “Ardahan’da dünyanın birçok meselesinin konuşulduğu ve insanlığı yakından ilgilendiren projelerin üretildiği bir üniversite kuruldu. Bu nedenle Ardahan Üniversitesi’yle kıvanç duyuyoruz” diye konuştu. Öte yandan Türkiye’nin, dünyadaki gelişmeleri ve zamanı doğru okuyarak küresel alanda daha çok söz sahibi olabileceğini aktaran Prof. Dr. Günay, “Milletlerin gidişatını tarih, teknoloji ve teoloji belirliyor. Zengin bir geçmişimiz, tarihimiz ve kültürümüz var. Biz de dünyadaki yarışta yer alarak, önlerde olabiliriz. Bu bağlamda mesleki eğitim, dünyadaki rekabet ortamında çok önemli bir yere sahiptir. Bunun için işlerini ve mesleklerini iyi yapan, seven insanlara ihtiyacımız var. Mesleğini titizlikle, ahlakla ve coşkuyla yapan insanlar yetiştirmeliyiz.” diyerek, ARÜ’nün düzenlediği bu tür uluslararası sempozyumların ülkemiz ve gençlerimiz açısından faydalı olabileceğini ifade etti. Konuşmasının ardından Prof. Dr. Günay’a Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından şükran plaketi takdim edildi.

SEMPOZYUMDA MESLEKİ EĞİTİM İLE İLGİLİ ULUSLARARASI DENEYİMLERLE PAYLAŞILDI

Açış konuşmalarından sonra çağrılı bildiriler sunuldu. Sempozyumda ilk bildiriyi Akhalkalaki Devlet Yüksek Eğitim Kurulu Rektörü Prof. Dr. Roin Kavrelişvili “Gürcistan’da Mesleki Eğitim” başlığıyla sundu. Gürcistan’da devlet tarafından, 2013-2020 yıllarını kapsayan mesleki eğitim stratejisinin belirlendiği bildiren Prof. Dr. Kavrelişvili, Gürcistan’daki mesleki eğitim alanındaki çeşitli uygulamalar ile ilgili önemli bilgiler verdi. Sunumunun ardından Akhalkalaki Devlet Yüksek Eğitim Kurulu Rektörü Prof. Dr. Roin Kavrelişvili’ye Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından katılım belgesi takdim edildi.

Prof. Dr. Kavrelişvili’den sonra Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci de “Meslek Yüksekokulları ve Sektör İşbirliği” başlıklı bildiri sundu. Türkiye’de üniversiteler ile sanayi sektörü arasında sıkı ve istikrarlı işbirliği programlarının yapılmasının yaşamsal olduğunun altını çizen ve bu konudaki önerilerini özetleyen Demirci’ye Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından katılım belgesi takdim edildi.

OTURUMLAR DÖRT FARKLI SALONDA AYNI ANDA YAPILIYOR

Sempozyumda dört farklı salonda aynı anda düzenlenen oturumlar 4 Ekim 2013 Cuma gününe kadar devam edecek.

2.20131003145903..gif3.20131003145914..gifjjjj.gif4.20131003145938..gif

 

Önceki ve Sonraki Haberler