Arpaçay'da aşure programı

Arpaçay'da aşure programı

Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz ilçeye bağlı Meydancık köyünde muharrem ayı kapsamında aşure anma programına katıldı.

Köydeki taziye evinde gerçekleştirilen aşure etkinliğinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, köy halkı tarafından Hz Hüseyin ve Kerbela şehitleri anısına program icra edildi.

Kaymakam Akköz köy halkına yaptığı konuşmada; aşurenin paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olduğunu söyledi.
Akköz konuşmasında, “Aşure Günü bereketin yanında, zulme boyun eğmeyen, adalet ve doğruluğun yanından ayrılmayan Hz Peygamberimizin sevgili torunu Hz Hüseyin’in ve beraberindeki masum insanların Kerbela’da şehit edilmesinin acısını barındırmaktadır.
Birlik ve beraberliğimizin, dostluk ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bu günlerde gözlerimizin daima barışa, merhamete, adalete, doğruluğa ve iyiliğe bakması, yüreğimizin sevgi, saygı, muhabbet ve hoşgörüyle atması gerekmektedir. Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularımızın daha da gelişmesine ve dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Program sırasında Kaymakam Muhammed Burak Akköz’e, Belediye Başkanı Zeki Elma, Kurum Amirleri ile İl Genel Meclis Üyesi Lütfü Çelik eşlik ettiler.

2024/07/2751100101721122246.jpg

2024/07/20995618121721122247.jpg

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler