Ardahan'da İletişim Konferansı!
Kurulduğu günden bu yana Ardahan'a sosyal, kültürel, bilimsel ve birçok alanda katkı sağlayan Ardahan Üniversitesi, Ardahanlılara daha iyi bir hizmet adına ildeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam ediyor
Ardahan'da İletişim Konferansı!
Kurulduğu günden bu yana Ardahan’a sosyal, kültürel, bilimsel ve birçok alanda katkı sağlayan Ardahan Üniversitesi, Ardahanlılara daha iyi bir hizmet adına ildeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam ediyor. Son olarak Ardahan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. İhsan Kurtbaş Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü personeline “Örgütsel İletişim ve Kurum Kültürü” konulu bir konferans verdi.
Programa Ardahan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atıf Deniz, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Yavuz Düz, Ardahan Devlet Hastanesi doktorları, hemşireleri ile idarî personelleri katıldı.
Katılımın oldukça yoğun olduğu konferansta "modern toplumun, örgütlerin sadece iş hayatını değil; bütün toplumsal alanı kuşattığı bir örgütler kompleksi' olduğunu ifade eden Kurtbaş, bu süreçte örgütlerin biri çalışanlarının ruhsal, toplumsal, yasal ve geçimsel gereksinimlerini karşılamak; diğeri çalışanların kendilerini yetiştirme haklarını korumalarına olanak sağlamak olmak üzere iki yükümlülüğü olduğunu ifade etti. Bu iki yükümlülüğün iş tatminin kaynağı olduğunu söyleyen Kurtbaş, konferansta iş tatmini, kurum kültürü, örgütsel bağlılık, örgütsel iletişim gibi örgüt sosyolojisi ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.
İletişimle ilgili insanın doğuştan mükemmel bir şekilde iletişim kurma kabiliyetiyle doğduğunu; zamanla, çevresel faktörlerin de etkisiyle bu kabiliyetini kaybettiğini ifade eden Kurtbaş, modern dünyada gerek ruhsal yaşantı, gerekse toplumsal ilişkiler açısından olumlu ve etkili iletişimin önemli olduğunu anlattı. Örgütsel açıdan ise örgütün çalışanına sadece ücret gibi maddî olanaklar değil; kimlik ve aidiyet sağlama, toplumsal kabul edindirme gibi manevî imkânları sağladığını da belirten Öğr. Gör. Kurtbaş şunları söyledi: ". Günümüzde, insanlar, sadece çalışma/iş saatlerini değil, hemen hemen tüm zamanlarını örgütlerde geçirmektedirler. İktisâdi örgütler, siyasal örgütler, adlî ve askeri örgütler, eğlence/boş vakit değerlendirme örgütleri, sağlık ve eğitim örgütleri vb. gibi çok farklı örgütsel yapıda ve yerde ya çalışıyor ya da buralardan hizmet almak için bulunuyoruz. Hemen her gün bu örgütlerle iç içeyiz ve hatta örgütler içinde gözümüzü açmakta ve yine hayatı örgütler vasıtasıyla yaşamaktayız. İçimize bu kadar sinmiş, doğumdan ölüme kadar bizi çekip çeviren bu yapılar, kuşkusuz modern toplumun en temel özelliğidir. Bu yönüyle çağımız, örgütlenmenin her geçen gün daha büyük boyutlara ulaştığı bir dönemi yansıtmakta ve hayatımız, örgütlerde geçerli kurallara ve ilkelere göre yeniden inşa edilmektedir. Bu çerçevede kurumsal açıdan verimlilik; çalışanları açısından da iş doyumu, örgütsel vatandaşlık ve örgütsel iletişim konuları son derece önem taşımaktadır".