Ardahan kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı

Ardahan kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı

Ardahan'da gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı.

Ardahan'da gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası Ardahan'da yoğun kar yağışı etkili oldu. Ardahan'ın Damal ile Posof ilçeleri arasında bulunan 2 bin 550 rakımlı Ulgar Dağı'nda kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca tır mahsur kaldı.

Ardahan'da beklenen kar yağışı, gece saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düşmesiyle birlikte kent merkezinde etkili olan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının şiddetlenmesiyle birlikte otomobiller, ağaçlar ve kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Ekipler tarafından kar küreme ve tuzlama araçları kar yağışının artması ve buzlanma ihtimaline karşı şehrin ana arterlerinde ve yüksek noktalarında çalışma başlattı.

Bu yıl kar yağışının geçen yıllara oranla erken yağdığını söyleyen Aykut Yıldız, "Ardahan'da 3 gündür sağanak yağış etkiliydi. Dün gece dağlara kar yağdı. Bugün de şehir merkezine kar düştü. Geçen yıllara oranla bu yıl daha erken kar yağdı. Kar yağışı sonrası otomobiller ve ağaçları kar kapladı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler