Ardahan ATSO'dan "Vergi Affı" Bilgilendirme Toplantısı
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Ardahan Defterdarlığı tarafından '6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Hasan Yiğit, Defterdar Mehmet Doğan, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sebahattin Gündoğdu, Esnaf ve Sanatkalar Odası Başkanı Yılmaz Özer, Esnaf Odası Başkanı İskender Yılan, ATSO Yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.
Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Alacakların yapılandırılması kanununun, iş dünyası açısından uzun süredir beklenen bir kanun olduğunu, iş dünyasının 6736 Sayılı Kanun ile ilgili düzenlemeler hakkında bilgilendirilmeleri için böyle bir toplantının düzenlendiğini söyledi.
Ardahan Defterdarı Mehmet Doğan, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun İş Dünyası adına hayırlara vesile olmasını dileyerek, "19 Ağustos'ta yürürlüğe giren fazla alacakların yapılandırılması ile ilgili kanun 6736 sayılı Kanun'dur. Kanun 4 temek öğeye dayanmaktadır. Bunlar, bazı alacakların yapılandırılması, işletme kayıplarının düzeltilmesi, bazı varlıkların yeni ekonomiye kazandırılması ve incelemelerde Dolayısıyla bu yapılandırmayla beraber mükelleflere büyük bir kolaylık geliyor ve bundan faydalanmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Hasan Yiğit ise yaptığı konuşmada, ’’Bilindiği üzere 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Anılan kanunda kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552 Sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması imkânları getirilmiştir.’’ dedi.