Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, 'Aktaş Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Ermenilerle ilişkilerimizde olumlu gelişmeler olacak' dedi.
Tekmen, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, artık biz vizyon ve misyonlarını belirlediklerini ifade ederek, Ardahan eski Ardahan olmadığını söyledi.
Ardahan'ın artık son nokta olmaktan çıkarak başlangıç noktası haline geldiğini ifade edenTekmen, 'Ardahan bugün Gürcistan ile ilişkilerde örnek bir il. Ekonomik ilişkilerden tutun,öğrenci değişimine kadar, Gürcistan ile gelinen noktadan dolayı biz bu açıdan Kafkasya için Türkiye'nin son noktası değil, başlangıç noktası haline geldik. Yani Türkiye'nin Kafkasya'ya açılan kapısı olduk' dişe konuştu.
Aktaş Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte kentin daha iyi bir konuma geleceğini belirtenTekmen, şöyle devam etti:
'Özellikle Gürcistan'daki Ermenilerle diyaloğumuz artacak. Çünkü o bölgede çok sayıda Ermeni asıllı Gürcistan vatandaşı var. Dolayısıyla bu Türkiye'nin Ermenistan ile olan ilişkilerinde de önemli bir rol alacak. Bu nedenle diyoruz ki, Ardahan yıldızı parlayan bir il, yani artık eski Ardahan değil, kabuğunu kıran bir Ardahan önümüzde var.'
2010 yılında köylere çok ciddi bir yatırım yaptıklarını da söyleyen Tekmen, 'Eskiden köylerde kilit parke hayaldi. Ama bugün 36 köyümüzde 250 bin metrekare yol kilit parke oldu. 150 kilometre köy yolu asfalt oldu. Yani köylere medeniyet inmiş oldu' şeklinde konuştu.