Anıt Ermeni mahallesinde yapıldı iddiası!

Anıt Ermeni mahallesinde yapıldı iddiası!

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, anıtın isminin daha önce 'Ermeni Dostluk Anıtı' olduğunu ve gelen tepkilerden dolayı anıtın isminin birkaç kez değiştiğini iddia etti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Kars gezisinde 'ucube' dediği ve kaldırılmasını istediğin İnsanlık Anıtı'na bir tepki de Iğdır Asılsız Ermeni Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği'nden (ASİM-DER) geldi. 

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, anıtın isminin daha önce 'Ermeni Dostluk Anıtı' olduğunu ve gelen tepkilerden dolayı anıtın isminin birkaç kez değiştiğini iddia etti. 

Gülbey, anıtın Ermenilere hoş görünmek için Ermeni mahallesinde Ermeni kiliseleri ve mezarlıklarının olduğu bölgede özellikle yapıldığını vurguladı. 

Gülbey, anıtın yıkılmasından Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan'ın da rahatsız olmasının bu anıtın ne amaçla yapıldığını açıkça ortaya koyduğunu belirtti. 

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, İnsanlık Anıtı'nın yapıldığı bölgeye gelerek basın mensuplarına Ermeni mezarlarını ve kiliselerini gösterdi. 

Gülbey, anıtın bulundu yerden kaldırılmasının Ermeniler tarafından şehit edilen Türkler'in ruhlarını şad edeceğini söyledi. 

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, "Biz dernek olarak 2006 yılında yapılan bu anıta o zamanda tepkimizi koyduk. Yıkılmasını istedik. Yapılmamasını istedik. Ama buna rağmen anıt burada yapıldı. Anıtın burada yapılma şekli 'ucube'mi? O bizi fazla ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren bu anıtın yapılma niyetidir" dedi. 

Gülbey, "Anıtın ilk ismi 'Ermenistan ile dostluk barış anıtı' idi. Sonra tepkiler gelince döndü 'insanlık anıtı' oldu, barış anıtı oldu ve bir sürü isimler değişti. Biz bunun niyetinin bozuk olduğunu o zamanda söyledik, şimdi de söylüyoruz niyeti; Ermenistan'a barış çubuğu, Ermenistan soykırımını desteklemek amacıyla yapıldı. Öncelikle Iğdır'da yapılan soykırım anıtı şehit Türklere, Ermeniler tarafından şehit edilen Türklere ait anıt ve müzeye karşı yapılan bir anıt. Bunu biz o zaman dile getirdik. Kimse

inanmadı, ama sonradan burada ispatları var bunun ona karşı yapıldığını Ermenilere hoş gelsin diye barış çubuğu uzatmak için yapılan bir anıt olduğu biz iddia ettik" diye konuştu. 

Daha sonra anıtın tam karşısında bulunan Ermeni mezarlığına geçen Gülbey ve beraberindekiler, buradaki Ermeni mezarlarını ve kiliseleri basın mensuplarına gösterdiler. 

ASİM-DER Başkanı Gülbey, Ermeni mahallesinde yapılmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. 

Gülbey; "Bu haç resmi ile yapılan mezarlık Ermeni mezarlığı ve şu arkadaki iki kilise ermeni kiliseleri, eski tarihi kiliseler bunların burada bulunması ve buranın eski Ermeni mahallesi olmasından dolayı anıtın buraya yapılma niyetini ortaya koymaktadır. Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan'ın buraya anıta sahip çıkması, Başbakanımızın dile getirdikten sonra bu da Ermenistan'ın Türkiye'nin içişlerine karışması ayrı bir sıkıntıya sokması, el atması ayrı bir sıkıntı. Burada eskiden Ermeniler yaşamış,

burada Ermenilerin kiliseleri var mezarlıkları var. Ve bu anıtında buraya yapılması çok enteresan çok ilginç bu Kars'ın diğer bir bölgesine yapabilir di? Kars'ın girişine yapabilirdi. Merkezde bir yerde yapabilirdi? Niye Ermenilerin yaşadığı mezar ve kiliselerin bulunduğu bir mahalleye yapılıyor? Biz hale onu anlamış değiliz?" şeklinde konuştu. 

Göksel Gülbey, şunları söyledi: "Bizim tek burada anlamış olduğumuz nokta bu işin aslında niyetinin bozuk olduğu, bunun yapılma niyetinin art niyetli olduğu ve buradaki şehitlere Ermeniler tarafından şehit edilen Türklere karşı şehitlere karşı bir hakaret olduğunu biz anımsıyoruz. Bu heykelin yıkılmasıyla o şehitlerimizin de ruhunun şad olacağını ve bu hakaretin de ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bu konuda da başbakanımızı destekliyoruz. Bunun yıkılma konusunda da Kars Belediye Başkanına da desteğimizi

bildirdik. Biz Iğdırlılar olarak bu konuda rahatsızız ve bu rahatsızlığımızın da giderilmesini istiyoruz." 

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey ve beraberindekiler daha sonra heykelin bulunduğu alanı gezdiler. Heykelin üzerinde yapılan Temur Paşa Tabyasını da gezen Gülbey, anıtın tabya üzerinde yapılmasının da doğru olmadığını savundu. 

Gülbey ve beraberindekiler daha sonra bölgeden ayrılarak Iğdır'a hareket ettiler. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler