Alp, Susuz'da yaşanan sel felaketini meclis gündemine taşıdı

Alp, Susuz'da yaşanan sel felaketini meclis gündemine taşıdı

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Susuz Harmanlı köyünde meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşların taleplerini mecliste anlattı.

Kars Milletvekili Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Anayasanın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 16. maddeleri gereğince aşağıdaki sorularının cevaplandırılmasını talep etti.

Milletvekili Alp verdiği soru önergesinde;''Kars'ın Susuz İlçesi Harmanlı Köyü'nde meydana gelen sel felaketinden zarar gören köylülerin zararlarının tazmini için çalışma var mıdır? Harmanlı Köyü'nden geçen dere yatağının ıslahı için başlatılan bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışmalar nelerdir?,Harmanlı köyündeki derenin silahı ne zaman yapılacaktır? Söz konusu dere yatağının ıslahı adına bir takvim açıklar mısınız?,Sel nedeniyle verilecek maddi yardımların, tarımsal desteklerden mahsup edilmesi söz konusu mudur?'' dedi.

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler