Alp: Çıldır Gölü’nde gösterilen koordinatları meclise taşıdı!

Alp: Çıldır Gölü’nde gösterilen koordinatları meclise taşıdı!

Çıldır Gölü’nde Cumhurbaşkanı kararında gösterilen koordinatları taşacak şekilde uygulamalar yapıldığını söyleyen CHP’li Alp, Bakan Kurum’u göreve çağırdı: “Çıldır Gölü kenarında yaşayan yurttaşlarımız mağdur ediliyor, mağduriyetleri giderin”

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çıldır Gölü kenarında yaşayan yurttaşların sorunlarını Meclis’te gündeme getirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Alp, ‘hassas alan’ olarak tescil edilen Çıldır Gölü’nde Cumhurbaşkanı kararında gösterilen koordinatları taşacak şekilde uygulamalar yapıldığını, göl kenarında yaşayan vatandaşların mağdur edildiliğini söyledi. Çıldır Gölü’nün dışardan gelenler için cennet bir köşe ama yakınlarında yaşayanlar için azap gölüne döndüğünü söyleyen Alp, MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ı Çıldır Gölü yakınlarındaki yurttaşların yaşadıkları sıkıntıları görmesi için davet etti. Çevre Bakanı Murat Kurum’a çağrı yapan Kars Milletvekili Alp, Çıldır Gölü kenarındaki yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp şöyle konuştu:

“Sayın başkanım , eğer kabul ederseniz sizi Çıldır Gölümüzü ziyarete davet ediyorum. Çünkü dışardan gelenler için cennetten bir köşe ama yanında yaşayanlar için bir azap gölüne döndü. Çıldır Gölü hassas alan olarak tescil edildiğinden beri göl kenarında yaşayan vatandaşlarımız çocuklarına iki göz oda yapamıyor, harmanına bir dam yapamıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı kararında gösterilen koordinatları taşacak şekilde uygulama yapılıyor, Çıldır Gölü kenarındaki yurttaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Çevre Bakanı’ndan talep ediyorum."

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler