69 yaşında üniversiteden mezun oldu, Bozkurt işaretiyle diplomasını aldı

69 yaşında üniversiteden mezun oldu, Bozkurt işaretiyle diplomasını aldı

69 yaşındaki Ayşen Arda İşçi, sahneye çıktığında ise coşkusunu bozkurt işaretiyle kutladı ve “Nu mutlu Türküm diyene” sözleriyle salonda bulunanları selamladı.

Kars'ın Selim ilçesinde yaşayan Ayşen Arda İşçi (65), 5 yıl liseyi dışarıdan bitirip diploma aldıktan sonra girdiği üniversite sınavını kazanarak 2020 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırdı. 2 çocuk annesi Ayşen teyze, "Ben 69 yaşındayım ve şimdi ki hedefim ise yüksek lisans” dedi. Ayşen Teyze, Bozkurt işaretiyle diploma almasını ise “A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Almanya'da gerçekleştirilen 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda attığı golü bozkurt işareti ile kutlamıştı. Bunun üzerine UEFA, milli futbolcu hakkında "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" soruşturma açmış ve 2 maça çıkmama cezası vermişti. Bu karara tepki ve Merih Demiral’e destek için yaptım” diye konuştu.

Selim ilçesinde 8 yıl önce kurduğu Sınırlı Sorumlu Toprağın Sultanları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanlığını yürüten 2 çocuk annesi Ayşen Arda İşçi, gençliğinde okuyamadığı liseyi dışardan bitirdi. İlçede kadınların istihdamı için yoğun çaba sarf eden 'Ayşen teyze' lakaplı Ayşen Arda İşçi, 5 köyde çalışma yaptı. Ayşen teyze, bir yandan açıköğretim lisesini bitirmeye çalışırken bir yandan da kırsal alandaki kız çocuklarının eğitime kazandırılması için emek sarf etti. Açıköğretim lisesini başarıyla bitirerek diplomasını alan Ayşen teyze, 2020 yılında üniversite sınavına girdi ve aldığı puanla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanarak kaydını yaptırdı.

MEZUNİYETİNİ 'BOZKURT İŞARETİ' İLE KUTLADI

Kaynak:Neriman Yalçın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler