2024 spor etkinlikleri, spor severlerin yazını renklendiriyor

2024 spor etkinlikleri, spor severlerin yazını renklendiriyor

Yaz mevsimi, denizdenibaret olmak zorunda değil. Bu sene Olimpiyatlardan Avrupa Futbol Şampiyonasına kadar çeşit çeşit oyun sporseverlerle buluşacak.

2024 Yılında Dünya Çapında Gerçekleşecek Spor Etkinlikleri: Spor Severleri Neler Bekliyor?

Spor tutkunları için 2024 yılı spor müsabakaları takvimi açısından oldukça oldukça hareketli ve heyecan verici etkinliklere sahne olacak. Olimpiyatlar, Avrupa Futbol Şampiyonası, Wimbledon Tenis Turnuvası derken yaz aylarının sıcağına heyecan katacak etkinliklerden bazılarını sıralayalım istiyoruz.

Bu etkinliklere heyecan katacak bir diğer konuda online bahislerle çoğu internet kullanıcısına para kazandırıyor olması. Özellikle 1win-azerbaycan.bet/aviator-oyunu/ gibi siteler Türkiye’den ve komşularından muazzam şekilde oyuncu çekiyor ve maçların heyecanını katlıyor.

Sporla Dolu Yaz Etkinlikleri

Yazın spora ara vermeye gerek yok. Dünyanın dört bir yanından spor severler spor müsabakalarını hem gerçekleştikleri yerlerde hem de ekran karşısında izleyerek stres atmanın hayalini kuruyor.

Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlar

Her dört yılda bir düzenlenen bu organizasyon tüm dünyada, sporun zirvesi olarak kabul ediliyor. Bu sene Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşecek oyunların maskotu Fransızların özgürlüğü simgelediğine inandıkları Frig başlığı. Atletizm, yüzme, jimnastik, basketbol, futbol ve daha fazlası dahil olmak üzere yüzlerce sporcu altın madalya hayaliyle performansını sergileyecek. Türkiye okçuluktan eskrime kadar farklı 15 branşta temsil edilecek.

Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ardından şehirde hareketlilik devam edecek. Paralimpik Oyunları ile Türkiye 8 kategoride temsil ediliyor. İki etkinliğin biletleri de hali hazırda satışta ve 90 Avro ile 2.700 Avro arasında değişiyor.

UEFA Avrupa Şampiyonası

1958’den beri dört yılda bir düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası bu yıl futbol severlerle buluşuyor. Görüldüğü gibi spor açısından oldukça bereketli bir yaz geçecek. Bu sene 24 milli takımın mücadele edeceği turnuva Almanya’da gerçekleşecek. 14 Haziran tarihinde başlayıp bir ay süreyle futbol severlerin gündemini belirleyecek. Biletler 1.000 euroya kadar çıkıyor. Toplamda oynanacak 51 maç için piyasaya çıkacak bilet adedi ise 2.7 milyon.

Wimbledon Tenis Turnuvası

Dünyanın en eski ve en bilinen tenis turnuvası Wimbledon, bu sene 1 Temmuz’da başlayarak 14 gün sürecek. Bilet fiyatları 1.000 ile 10.000 Avro arasında değiştiğini hatırlatalım. Etkinlik elbette İngiltere'de gerçekleşiyor.

Formula 1 Dünya Şampiyonası

Hız tutkunları içinse gözler Formula 1 Dünya Şampiyonasında olacak. Formula 1'de 2024 sezonu tarihin en uzun takvimine sahip. 2 Mart'ta Bahreyn GP ile başlayan sezon 28 Temmuz'daki Belçika GP'si ile ara verecek. 25 Ağustos'ta Hollanda GP'si ile tekrar gaza basacak etkinlikte, 24 yarışlık sezon sırasında komşumuzda da motor seslerini duyacağız. Formula 1 heyecanını yaşamak için daha yakın bir şans olmayabilir. 13-15 Eylül’de Bakü’de gerçekleşecek etkinlik ardından Formula 1 sezonu, yıl sonunda Abu Dhabi GP'si ile sona erecek.

Avrupa Atletizm Şampiyonası

Atletizm severler ise bu sene 26.’sının düzenleneceği etkinliği bekliyor. 7-12 Haziran 2024 tarihleri arasında Roma, İtalya'daki Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşecek şampiyonada Türkiye’yi 44 sporcu temsil edecek.

winnn.jpg

Tarihe Geçen Spor Olayları

Spor dünyasında bugünün spor müsabakaları kim bilir nelere gebe, bunu henüz bilemiyoruz ancak geçmiş inanılmaz başarılar ve beklenmedik sürprizlerle dolu. İşte son zamanlardaki büyük spor etkinliklerinde yaşanan en büyüleyici anlar.

  • Tokyo 2020: Pandemi nedeniyle 2021'de düzenlenen Olimpiyatlarda, 13 yaşındaki kaykay sporcusu Momiji Nishiya, bireysel sporlarda Olimpiyat altın madalyası alan en genç sporcu oldu.
  • Euro 2020: COVID-19 salgınından dolayı 2020’de yapılması gereken şampiyona bir sene sonra yapılabildi. İtalya ve İngiltere arasında oynanan final maçının sonucu penaltılara kaldı. Sıradışı şartlar altında gerçekleşen final de sıra dışı oldu. Zira 1976’dan beri ilk kez final maçları penaltılarla belirlendi. Kazanan 3-2’lik skorla İtalya oldu.
  • Euro 2016: 2016 Euro Şampiyonası finali, Cristiano Ronaldo'nun maçın başında sakatlanarak oyundan ayrılmasıyla akıllarda kalsa da, sürpriz bir şekilde turnuvayı kazanan Portekiz oldu.
  • Wimbledon 2023: Tarihte İlk olarak, 2023 Wimbledon tek erkekler ve tek kadınlar finalleri beş sette tamamlandı.
  • Wimbledon 2019: Novak Djokovic ile Roger Federer arasındaki 2019 Wimbledon finali, beş saatten fazla süren maçla Wimbledon tarihinin en uzun finali olarak hafızalarda yer aldı. Yalnız bundan daha uzun olan bir müsabaka daha var.

Oyuncuların birbirlerini alt edemedikleri maçların tüm gün sürmesi Wimbledon için alışılmadık bir durum değil. Ancak 2010 yılında yapılan turnuvada Amerikalı Isner ve Fransız rakibi Mahut arasındaki mücadele tüm beklentileri alt üst ederken tarihi bir rekor kırdı.Turnuvanın henüz başlarında, henüz çok ünlü olmayan iki oyuncu arasındaki gerçekleşen maç tam üç gün sürdü!

Bunlar, büyük spor etkinliklerini bu kadar büyüleyici yapan sayısız unutulmaz anlardan sadece birkaçı. Her yıl yeni hikayeler ortaya çıkıyor, sınırlar zorlanıyor ve spor dünyasında kalıcı bir iz bırakıyor.

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler